Artistes +


Horari

Barcelo

1

Agressiu i provocador, amb una figuració descomposta, Miquel Barceló es destaca com un pintor sòlid i extremadament creatiu, sent un clar exponent en el panorama artístic internacional.

BIOGRAFIA DE MIQUEL BARCELÓ:
Felanitx (Mallorca), 1957

Barceló ocupa un dels llocs més destacats en la pintura espanyola i el mercat internacional actual. La seva obra reflexa, des d’un primer moment, un notable interès pels motius de la naturalesa, tant terrestre com marítima, tractats amb una paleta densa, espessa i generalment fosca, que ha exercit una gran influència entre els seus col·legues més joves.

Barceló va estudiar a l’Escola d’Arts Decoratives de Palma i, en 1974, a l’Escola de Belles arts de Barcelona. A l’any següent, torna a Mallorca i forma part del Taller Lunatic, un grup d’art conceptual. En els anys 80, realitza viatges per Europa, els Estats Units i Àfrica Occidental. En 1981, participa en la Biennal de Sao Paulo, on les seves obres mostren influències del neoexpresionismo alemany i la transvanguardia italiana.

El gran salt es produeix en 1982, quan Rudi Fuchs, organitzador de la Documenta de Kassel, ho tria per a representar la pintura espanyola. La seva fama no deixa de créixer, portant-ho en 1987 a ser el segon pintor espanyol amb més volum de venda en la fira d’Arc d’aquest any, avantatjat només per Tapies. L’any 1988 marca un punt d’inflexió en la trajectòria de Barceló: realitza el seu primer viatge a Àfrica. A partir de llavors, no sols incorpora materials i temàtiques africanes en la seva obra, sinó que estableix un taller, a més del de París i el de Mallorca, en algun punt de Mali que prefereix no revelar.

A Barceló li han dedicat exposicions retrospectives institucions com:

CAPC, de Bordeus (1985)
Museu d’Art Contemporain, de Nimes (1991)
IVAM, de València (1995)
Centri Georges Pompidou, de París (1996)
Centre Cultural Recol·lecta, de Buenos Aires (1997)
MACBA, de Barcelona (1998)
Ajuntament de Palerm, a l’església de Santa Eulalia dei Catalani (1998)
Museu d’Art Reina Sofia, de Madrid (1999)
En 2003, Barceló va rebre el premi Príncep d’Astúries de les Arts.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps