Artistes +


Horari

Granyer

1

Josep Granyer i Giralt
(Barcelona 1899 - 1983)

Artista català reconegut per les seves nombroses escultures, dibuixos, gravats i il·lustracions per a llibres de bibliòfil.

L’any 1917 va fundar el grup Els Evolucionistes, juntament amb escultors com Apel·les Fenosa i Joan Rebull, amb qui va treballar al seu taller completant la seva formació artística. Fou un gran amic d’Àngel Ferrant i actiu membre de l’avantguarda del moment, afegint-se al Manifest del Grup d’artistes independents.

La seva obra és detallista i realista, alhora que hi mostra una fina ironia i una gran dosi d’imaginació.

Josep Granyer va ser un artista polifacètic que es va interessar per l’art i la cultura de la seva època. L’artista, no només es va fixar en l’art català, sinó que va viatjar molt i va anar a cercar noves fonts d’inspiració en països com Egipte, França, Bèlgica, Grècia, Països Baixos, Itàlia, etc.

El Museu Deu del Vendrell té en el seu fons artístic una col·lecció de 25 peces de bronze que formen part del seu famós "Bestiari", un conjunt de representacions d’animals humanitzats que alhora il·lustren poesies d’autors com Pere Quart o Josep Carner. El conjunt d’aquestes peces, juntament amb la sèrie del Museu Deu de 24 dibuixos d’èssers híbrids, converteixen Josep Granyer en un dels escultors més originals de la seva generació.

Els animals en actituds humanitzades formen part de la majoria de les obres de Josep Granyer, tant en escultura com en dibuixos. Destaquen les dues escultures de la Rambla de Catalunya de Barcelona.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps