Artistes +


Horari

Barcelo - Ref 1138 Lanzarote 19

 - Ref 1138 Lanzarote 19
 
Gravat 25 / 35
Firmat i numerat
65 x 75 cm
2000


Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Agressiu i provocador i d´┐Żuna figuraci´┐Ż descomposada. Miquel Barcel´┐Ż, pintor s´┐Żlid i d´┐Żuna extremada creativitat, es un clar exponent en el panorama art´┐Żstic internacional.

BIOGRAFIA DE MIQUEL BARCEL´┐Ż:
Barcel´┐Ż va n´┐Żixer a Felanitx (Mallorca) el 8 de gener de 1957.
Fill de Francisca Artigues des de petit va estar en contacte amb la pintura, ja que vivia entre els pinzells i els colors de la seva mare, que era pintora en la tradici´┐Ż paisatg´┐Żstica mallorquina.
Un viatge a Par´┐Żs el 1970 li permet descobrir l´┐Żart brut, un estil que deixar´┐Ż una forta influ´┐Żncia en les primeres obres que presenta en p´┐Żblic. A Palma, va formar part de l´┐Żanomenat Taller Llun´┐Żtic i del col´┐Żlectiu aplegat entorn de la revista ´┐ŻNeon de Suro´┐Ż.
Barcel´┐Ż format a Palma (1972-73) i a Barcelona (1974), adquir´┐Ż notorietat internacional arran de la Biennal de S´┐Żo Paulo (1981) i, sobretot, de la Documenta 7 de Kassel (1982), en la qual expos´┐Ż obres primerenques en qu´┐Ż es reflectia l´┐Żinflux del neoexpressionisme alemany i la transavantguarda italiana.
La seva pintura, sempre dins el marc del figurativisme, incorpora nombrosos referents culturals. Entre els m´┐Żs destacables en una primera etapa, el rerefons mediterrani, i arran d´┐Żuna prolongada estada a Mali el 1988, el paisatge i la forma de vida africans. Els records de la seva perip´┐Żcia vital africana queden reflectits al llibre Quaderns d´┐Ż´┐Żfrica.
M´┐Żs recentment, ha introdu´┐Żt en la seva obra reflexions complexes sobre el seu entorn privat: el seu taller, la seva biblioteca, etc. Barcel´┐Ż t´┐Ż una forta relaci´┐Ż amb les coses que l´┐Żenvolten, de les quals pren idees per crear el seu art.
Un altre ´┐Żmbit destacat de la seva activitat art´┐Żstica ´┐Żs la il´┐Żlustraci´┐Ż de llibres, cap´┐Żtol en el qual destaca La Divina Com´┐Żdia de Dante i obres de Paul Bowles, Dami´┐Ż Huguet, Andreu Morell i Enrique Juncosa, entre altres.
El 1996 fou objecte d´┐Żuna doble exposici´┐Ż retrospectiva celebrada als museus parisencs del Jeu de Paume i el Centre Pompidou.
´┐ŻGran Elefant Dret´┐Ż (2009), est´┐Żtua de bronze traslladada a Barcelona per a l´┐Żexposici´┐Ż ´┐ŻLa solitude organisative´┐Ż realitzada al CaixaForum.
Entre els seus darrers projectes destaquen l´┐Żelaboraci´┐Ż d´┐Żun mural cer´┐Żmic en una capella de la Catedral de Palma (mar´┐Ż del 2007) i la c´┐Żpula de la Sala dels Drets Humans de l´┐ŻONU al Palau de les Nacions de Ginebra (juny del 2008).

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps