Artistes +


Horari

Bird - Ref. 2536

 - Ref. 2536
 
Litografia 59 / 100
Firmada i numerada
38 x 56 cm
1989

Preu:



Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE JIM BIRD:
Britànic (Bloxwich, 1937 - Altea, Alacant, 2010)

Jim Bird, nascut en Bloxwich, el Regne Unit, i format en disseny gràfic, va ingressar en l’escena artística a principis dels setanta. La seva pintura, caracteritzada per subtils gradacions cromàtiques, va estar influenciada pel op art i es va inspirar en el treball de Vassarely.

En 1968, va establir la seva residència a Mallorca, i les seves prolongades estades a Nova York ho van portar a entaular una profunda amistat amb l’artista Robert Motherwell. Bird, un pintor amb vocació integradora, concep la pintura com una pulsió primària, un espai d’emoció i sentiment on no existeixen antagonismes ni limitacions instrumentals.

La influència de l’informalisme matèric i l’expressionisme abstracte, especialment d’artistes com Tàpies, Noland i, sobretot, Motherwell, són evidents en la seva obra. El rigor del dibuix és una constant, manifestant-se com a gest i cal·ligrafia, amb línies de fluïdesa infinita que semblen escapar del llenç.

En la seva obra, Bird emfatitza cada accident, cada gradació, com si el crucial fos obrir una bretxa de llum en la foscor incògnita de la matèria. El seu enfocament tendeix a crear una cadena de sensacions visuals comparable a la poesia mínima i bella d’un haiku.

Les obres de Jim Bird són presents en diverses col·leccions, incloent-hi el Museu d’Art Contemporani de Castelló, el Museu Madison (Anglaterra), Hoechst Corporation (els Estats Units), Time-Life Collection (el Japó), la pinacoteca de Caixa dels Balears "Sa Nostra" (Palma), l’auditori de Sa Màniga (Sant Llorenç, Mallorca), així com en nombroses col·leccions particulars. El seu llegat artístic perdura com un testimoniatge significatiu en el món de l’art contemporani.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps