Artistes +


Horari

Chancho - Ref 2676

 - Ref 2676
 
Gravat 17 / 21
Signat i numerat
40 x 32,5 cm
2006


Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE JOAQUIM CHANCHO:

Joaquim Chancho, nascut a Riudoms, Tarragona, en 1943, és un destacat artista l’obra del qual es caracteritza pel seu enfocament minimalista i, al mateix temps, ric, pur, rítmic i intens. Al llarg de la seva carrera, ha explorat la interpolació del gest en la geometria i ha creat seqüències successives incorporant elements simbòlics i cal·ligràfics. En els últims anys, s’ha centrat cada vegada més en la superfície del quadre com a pura abstracció.

L’obra de Chancho ens submergeix en la pintura en el seu estat més depurat, on la línia es converteix en signe i el color en vibració intensa i essencial. Aquesta juxtaposició a vegades ens acosta a camps visuals de quietud i silenci, mentre que en altres ocasions genera tensions expressives clares, on la densitat matèrica del color a l’oli transforma la pinzellada en gest.

Dues exposicions clau han resumit l’evolució del seu treball: "Superfície i Color. Pintura dels setanta a Barcelona", realitzada en 1997 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i "Tempo. 1995-1998", una mostra individual sobre les pintures d’aquest període en el Centre d’Art Santa Mónica de Barcelona en 1999.

L’obra de Joaquim Chancho forma part de col·leccions destacades a nivell nacional i internacional, incloent-hi el Stedelijk Museum d’Amsterdam, el MACBA, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, la Fundació Juan March de Madrid, el Centre Atlàntic d’Art Contemporani de Las Palmas i la Fundació La Caixa de Barcelona. La seva contribució a l’art contemporani és apreciada per la seva singular fusió de minimalisme i expressivitat.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps