Artistes +


Horari

Chancho - Ref 2692

 - Ref 2692
 
Gravat 15 / 21
Signat i numerat
45 x 54 cm
2006

Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

La seva obra es minimalista i alhora rica, pura, rítmica i intensa. El rigor de la linia recta i de la geometria no l’ha privat d’endinsar-se ni en un gestualisme perfectament controlat ni en la riquesa de les textures.

BIOGRAFIA DE JOAQUIM CHANCHO:
Pintor en plena maduresa creativa, Joaquim Chancho (Riudoms, Tarragona, 1943) ha anat desenvolupant el seu treball artístic des dels anys setanta, primer en la interpolació del gest a la geometria i, posteriorment, realitzant seqüències successives incorporant signes i elements cal·ligràfics.
En els últims anys s’ha centrat, cada vegada més, en la superfície del quadre com a pura abstracció.
Chancho ens apropa a la pintura en el seu estat més depurat: la línia com a signe i el color com a vibració intensa i essencial. El resultat d’aquesta juxtaposició unes vegades ens apropa a camps visuals de quietud i silenci i d’altres a tensions clarament expressives, on la densitat matèrica del color a l’oli fa que la pinzellada es converteixi en gest.

Dues exposicions han resumit l’evolució del seu treball:"Superfície i Color. Pintura dels setanta a Barcelona", realitzada el 1997 al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i "Tempo. 1995-1998", mostra individual sobre les pintures d’aquest període celebrada en el Centre d’Art Santa Mónica de Barcelona el 1999.

L’obra de Chancho forma part d’importants col·leccions nacionals i internacionals, entre les quals destacarem les del Stedelijk Museum d’Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March de Madrid, el Centre Atlàntic d’Art Contemporani de Las Palmas i la Fundació La Caixa de Barcelona.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps