Artistes +


Horari

Chillida

1

Per Chillida els dibuixos i els gravats son tan necessaris com la gran obra escultòrica. Formen part del procés creatiu on trobem els mateixos plantejaments, esquemes i formes geomètriques.

BIOGRAFIA DE EDUARDO CHILLIDA:
Nasqué el 10 de gener de 1924 a Sant Sebastià.
Inicialment futbolista, després d’una fractura de genoll va deixar el seu lloc de porter a la Real Sociedad per iniciar-se en la seva vocació artística, l’escultura.

Va iniciar-se en el món de l’art el 1942 amb uns estudis d’arquitectura que abandonaria per dedicar-se al dibuix, que també va deixar, per el motiu de que no li semblava la verdadera forma de l’art per a ell i va iniciar-se en el mon de l’escultura en una acadèmia d’art. Va mudar-se a la ciutat de París per conèixer els moviments artístics de la capital francesa, i va debutar amb una exposició a Les Mains Eblouis el 1950. Allà Chillida va relacionar-se amb diversos autors com Eusebio Sempere i Pablo Picasso.
Impressionat per l’escultura grega va iniciar els seus treballs amb el guix per passar després al ferro, el seu material preferit. El seu talent ben aviat fou reconegut, situant-se al costat d’autors com Constantin Brâncu?i i Giovanni Giacometti.
Una gran part de la producció artística d’Eduardo Chillida està constituïda per obres monumentals destinades a espais públics.
En l’última part de la seva vida Chillida va construir el museu Chillida-Leku, inaugurat el 2000 al caseriu de Zabalaga, al municipi d’Hernani, una construcció tradicional basca remodelada per l’autor i rodejada d’un ample jardí que avui dia conté, el que possiblement és, la més gran col•lecció de l’obra de l’artista.
El 1989 fou guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de les Arts. El 1991 li fou concedit al Meiji Memorial Hall de Tòquio, Japó, el premi Praemium Imperiale.
Eduardo Chillida va morir el 19 d’agost de 2002 a la ciutat de Sant Sebastià.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps