Artistes +


Horari

Clave

1

Pintor, escultor, gravador, il´┐Żlustrador i escen´┐Żgraf, ´┐Żs una de les grans figures de la pintura d´┐Żaquest segle. D´┐Żinicis figuratius evoluciona, passant per diferents etapes, cap a la abstracci´┐Ż.

BIOGRAFIA D´┐ŻANTONI CLAV´┐Ż :
Barcelona 1913 - Saint Tropez 2005

Format a l´┐ŻEscola Superior de Belles arts de Barcelona amb Angel Ferrant en modelatge i per Jose Mongrell en pintura.
Combatent republic´┐Ż en la guerra civil espanyola, Clav´┐Ż s´┐Żinstal´┐Żla en Paris des de 1939. En aquells dies la seva experi´┐Żncia en el cartell publicitari i el collage era suficient com per escometre de forma personal´┐Żssima l´┐Żart de la litografia i els molt variats assemblatges i escultures objecto des del seu tracte amb Picasso en 1944.

Reconegut a l´┐Żestat espanyol a partir de la seva exposici´┐Ż de la Sala Gaspar de Barcelona (1956), gaudia ja de prestigi internacional rebent premis com: - Halimark de Nova York (1948) ´┐Ż David Bright de la Biennal de Ven´┐Żcia (1954) - Biennal Internacional de T´┐Żquio (1957).

Continuador del surrealisme i present en nombros´┐Żssimes exposicions per tot el m´┐Żn, l´┐Żobra de Clav´┐Ż es troba entre altres, en els seg´┐Żents MUSEUS i COL´┐ŻLECCIONS: - Museu de Belles arts de Bilbao - Museu Picasso d´┐ŻAnt´┐Żbol - Tate Gallery - Museu d´┐ŻArt Modern de Paris - British Museum, Londres - Museu d´┐ŻArt Modern, T´┐Żquio - Museu de Sao Paulo - Centro d´┐ŻArt Regna Sofia, Madrid

Antoni Clav´┐Ż va morir a Saint Tropez el 30 d´┐Żagost de 2005, i posteriorment va ser enterrat en el cementiri de Montparnasse de Par´┐Żs.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps