Artistes +


Horari

Clave - Ref 2 Roi Pirouli

 - Ref 2 Roi Pirouli
 
Gravat EA VI / X
Signat i numerat
76 x 56 cm
1969


Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Pintor, escultor, gravador, il·lustrador i escenògraf, Antoni Clavé és una de les grans figures de la pintura d’aquest segle. Des dels seus inicis figuratius, ha evolucionat, passant per diferents etapes, cap a l’abstracció.

**BIOGRAFIA D’ANTONI CLAVÉ:**
Barcelona 1913 - Saint Tropez 2005

Format a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona amb Angel Ferrant en modelatge i per Jose Mongrell en pintura. Combatent republicà durant la guerra civil espanyola, Clavé s’instal·là a París des de 1939. En aquells dies, la seva experiència en el cartell publicitari i el collage era suficient com per escometre de forma personalíssima l’art de la litografia i els molt variats assemblatges i escultures objecte després del seu tracte amb Picasso el 1944.

Reconegut a l’estat espanyol a partir de la seva exposició a la Sala Gaspar de Barcelona (1956), gaudia ja de prestigi internacional rebent premis com:
- Halimark de Nova York (1948)
- David Bright de la Biennal de Venècia (1954)
- Biennal Internacional de Tòquio (1957).

Continuador del surrealisme i present en nombrosíssimes exposicions per tot el món, l’obra de Clavé es troba, entre altres, en els següents MUSEUS i COL·LECCIONS:
- Museu de Belles Arts de Bilbao
- Museu Picasso d’Antíbol
- Tate Gallery
- Museu d’Art Modern de París
- British Museum, Londres
- Museu d’Art Modern, Tòquio
- Museu de Sao Paulo
- Centro d’Art Regna Sofia, Madrid

Antoni Clavé va morir a Saint Tropez el 30 d’agost de 2005 i posteriorment va ser enterrat en el cementiri de Montparnasse de París.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps