Artistes +


Horari

Clavé - Ref. 2254 Trobadors

 - Ref. 2254 Trobadors
 
Litografia XXVIII / L
Firmada i numerada
76 x 57 cm
1970

Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Pintor, escultor, gravador, il·lustrador i escenògraf, és una de les grans figures de la pintura d’aquest segle. D’inicis figuratius evoluciona, passant per diferents etapes, cap a la abstracció.

BIOGRAFIA D’ANTONI CLAVÉ :
Barcelona 1913 - Saint Tropez 2005

Format a l’Escola Superior de Belles arts de Barcelona amb Angel Ferrant en modelatge i per Jose Mongrell en pintura.
Combatent republicà en la guerra civil espanyola, Clavé s’instal·la en Paris des de 1939. En aquells dies la seva experiència en el cartell publicitari i el collage era suficient com per escometre de forma personalíssima l’art de la litografia i els molt variats assemblatges i escultures objecto des del seu tracte amb Picasso en 1944.

Reconegut a l’estat espanyol a partir de la seva exposició de la Sala Gaspar de Barcelona (1956), gaudia ja de prestigi internacional rebent premis com: - Halimark de Nova York (1948) – David Bright de la Biennal de Venècia (1954) - Biennal Internacional de Tòquio (1957).

Continuador del surrealisme i present en nombrosíssimes exposicions per tot el món, l’obra de Clavé es troba entre altres, en els següents MUSEUS i COL•LECCIONS: - Museu de Belles arts de Bilbao - Museu Picasso d’Antíbol - Tate Gallery - Museu d’Art Modern de Paris - British Museum, Londres - Museu d’Art Modern, Tòquio - Museu de Sao Paulo - Centro d’Art Regna Sofia, Madrid

Antoni Clavé va morir a Saint Tropez el 30 d’agost de 2005, i posteriorment va ser enterrat en el cementiri de Montparnasse de París.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps