Artistes +


Horari

Feito - Ref 1944 FE2

 - Ref 1944 FE2
 
Litografia 48 / 75
Firmada i numerada
76 x 56 cm
1973

Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Feito, artista madrileny, es un dels maxims exponents de l’art abstracte espanyol. Confronta simetries i universos de formes.

BIOGRAFIA DE LUIS FEITO:
Luis Feito va néixer a Madrid el 31 d’octubre de 1929.
Es va formar a l’Escola de Belles Arts de San Fernando, on va ingressar el 1950.
Quatre anys més tard, a Madrid, va dur a terme la seva primera exposició individual a la Galeria Buchholz i posteriorment a la Galeria Santa Fe.
A partir d’aquell moment va començar a exposar de forma regular a les ciutats més importants del món com París, Milà, Nova York, Hèlsinki, Tòquio i Roma.
L’any 1956, estudiant a París, Feito va rebre la influència de l’automatisme i de la pintura matèrica treballant amb pasta d’oli i sorra, dins d’una paleta de colors basada en negres, blancs i ocres.
El 1957 Luis Feito va fundar el grup El Paso, al costat dels pintors Antonio Saura, Manolo Millares i Rafael Canogar i els escriptors Manuel Conde i José Ayllón.
En els anys 70 va introduir a les seves obres un quart color, el vermell i es va abocar a l’abstracte.
Cap a 1975 la seva obra es va inclinar cap a la geometrització, que va culminar a finals d’aquests anys amb la seva etapa de quadres blancs.
La majoria de les obres de Feito no tenen títol i són reconegudes a través d’una numeració. Al llarg de la seva trajectòria va obtenir diversos guardons com el Premi de l’UNAM en la Primera Biennal de París (1959) i el Premi David Bright en la XXX Biennal de Venècia.
El 1985 va ser nomenat Oficial de les Arts i les Lletres de França i el 1993 Membre de l’Ordre de les Arts i les Lletres de França.
El 1998 va obtenir la Medalla d’Or de Belles Arts i va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, Madrid. El 2001 va rebre el Premi de la Crítica a la Fira Estampa de Madrid i a l’any següent el Gran Premi AECA, Arco’02, Madrid.
L’obra de Luis Feito forma part de les col·leccions privades i els museus més reconeguts del món.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps