Artistes +


Horari

Graner - Ref 2575 Nocturn

 - Ref 2575 Nocturn
 
Oli sobre taula
Signat i datat
56 x 112 cm
1928
Certificat

Preu: Consultar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Lluis Graner

Barcelona, 1863 - Barcelona 1929

Deixeble de l’escola de Llotja, anà a París pensionat per la diputació (1886). Fou premiat amb la tercera medalla, en les exposicions Universal de Barcelona (1888) i de París (1889). Fou membre de la Societat Nacional de Belles Arts de França. Instal·lat de nou a Barcelona (1891), hi exposà així com a Berlín, París, Madrid, Munic, Düsseldorf i altres ciutats europees, fins el 1904.

Les seves pintures, d’un estil realista en la forma, prenent per tema la vida quotidiana dels humils.

Obstinat a copsar les escenes d’interiors, jugà amb els efectes de llum, a vegades exagerats i teatrals. Hom acostuma a situar-lo en el grup dels pintors naturalistes, com Francesc Gimeno o Dionís Baixeras.

El 1904 els seus treballs volgueren ser una síntesi de totes les arts; amb aquesta finalitat muntà visions musicals, espectacles que combinaven la poesia amb música, escenografia i cinema, que presentà a la Rambla,a la Sala Mercè, decorada pel seu amic Antoni Gaudí.

Paral·lelament realitzà les primeres projeccions de cinema parlat, mitjançant uns actors que darrere la pantalla prestaven la veu.


Empresari dels Espectacles i Audicions Graner, arruïnat, va marxar a Amèrica i es va dedicar de nou a la pintura. Residia a l’Havana, São Paulo, Montevideo, San Francisco i el 1920 s’establí a Nova York. Tornà a Barcelona el 1927.
(enciclopedia.cat)

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps