Artistes +


Horari

Graner - Ref 2575 Nocturn

 - Ref 2575 Nocturn
 
Oli sobre taula
Signat i datat
56 x 112 cm
1928
Certificat

Preu: Consultar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Lluís Graner

Barcelona, 1863 - Barcelona, 1929

Alumne de l’escola de Llotja, va anar a París becat per la Diputació (1886). Va ser premiat amb la tercera medalla a les exposicions Universal de Barcelona (1888) i de París (1889). Va ser membre de la Societat Nacional de Belles Arts de França. Instal·lat de nou a Barcelona (1891), va exposar tant a la seva ciutat com a Berlín, París, Madrid, Munic, Düsseldorf i altres ciutats europees fins al 1904.

Les seves pintures, d’un estil realista en la forma, tenien com a tema la vida quotidiana dels humils.

Obstinat a captar les escenes interiors, jugava amb els efectes de llum, a vegades exagerats i teatrals. Sovint se’l situa en el grup dels pintors naturalistes, com Francesc Gimeno o Dionís Baixeras.

El 1904, els seus treballs van voler ser una síntesi de totes les arts; amb aquesta finalitat, va muntar visions musicals, espectacles que combinaven la poesia amb música, escenografia i cinema, que va presentar a la Rambla, a la Sala Mercè, decorada pel seu amic Antoni Gaudí.

Paral·lelament, va realitzar les primeres projeccions de cinema parlat, mitjançant uns actors que darrere la pantalla prestaven la veu.

Com a empresari dels Espectacles i Audicions Graner, va patir la ruïna, va marxar a Amèrica i es va dedicar de nou a la pintura. Va residir a l’Havana, São Paulo, Montevideo, San Francisco i el 1920 es va establir a Nova York. Va tornar a Barcelona el 1927. (enciclopedia.cat)

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps