Artistes +


Horari

Gudiol - Ref 2713

 - Ref 2713
 
Litografia 131 / 150
Firmada i numerada
59 x 79 cm

Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

L’obra de Gudiol es caracteritza per una gran sensibilitat i elegància. El misteri, la serenor i la melanconia son trets també presents en les figures de Montserrat Gudiol.

BIOGRAFIA DE MONTSERRAT GUDIOL:
Montserrat Gudiol i Corominas (Barcelona, 1933-2015).
Pintora, dibuixant i grabadora és filla de l’historiador de l’art i arquitecte Josep Gudiol i Ricart.
S’inicia en el món de l’art de manera autodidacta l’any 1947. Va formar-se a l’estudi de restauració de pintura medieval de la seva família i al 1950 comença a pintar sobre taula i sobre paper. L’any 1966 neixen els primers gravats de Montserrat Gudiol i al 1972 les seves primeres litografies.
La seva obra mostra un gust per la fantasia, on el color i les figures es fonen en un món de misteri, dominat per personatges esfilagarsats, cecs, sovint amb escenes de maternitat, clarament influïda pels temes del surrealisme i les formes de Pablo Picasso en les seves èpoques blau i rosa. La pintura de Gudiol també mostra interioritat, silenci, pau i tristesa.

Ha exposat a Barcelona, Málaga, Sevilla, Bilbao, Sud-àfrica, els Estats Units, l’antiga Unió Soviètica, el Canadà, etc. Així mateix, ha estat Primer Premi Internacional de Dibuix de la Fundació Ynglada Guillot, de Barcelona, i té obra al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i a museus de Madrid, Bilbao, Johannesburgo, Flint, Montreal, San Diego, Miami, Indianápolis, entre altres.
Al 1980 Gudiol va realitzar un monumental San Benito per a l’Abadia de Montserrat i l’any 1981 va ser la primera dona que va ingressar com a membre numerari en la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de San Jordi.
Les obres de Montserrat Gudiol estan buscades pels millors col·leccionistes d’àmbit nacional i internacional.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps