Artistes +


Horari

Moore

1

BIOGRAFIA DE HENRY MOORE:

Castleford, 1898 - Much Hadham, 1986 (Regne Unit)

Es un dels artistes mes importants del segle XX i un renovador de l’escultura.

Henry Moore es forma artísticament en la Leeds School of Art i en el Royal College of Art entre 1919 i 1923.

Les seves primeres obres estan definides per l’arcaisme i en elles manifesta ja els seus temes mes atractius, com la figura estirada o la mare amb el fill. Cap al 1935 Moore va sentir-se atret pel surrealisme, portant la figura humana a formes vinculades amb la natura. Tambe va interessar-se per l’abstracció i en les obres d’aquesta dècada s’aprecien influencies dels dos estils.

La seva principal aportació la trobem en les cavitats que poc a poc van excavant-se en les seves obres, cavitats que ocuparan un espai cada vegada mes important. Precisament la seva etapa madura estarà caracteritzada per la complementarietat entre forma i espai. Les seves obres tenen una escala monumental, en funció de la seva ubicació, generalment a l’aire lliure.

Una de les preocupacions principals de Henry Moore es el problema de la forma, unit a un desig d’expressivitat. Va dur a terme una escultura fonamentada en l’estudi de l’art monumental del passat-precolombí, egipci, així com del magistral Miquel Àngel- donant la màxima importància al tipus de material i al procediment tècnic utilitzat.

En algunes de les seves obres posteriors a 1930, Moore va apropar-se mes a l’abstracció pura, trobant-se entre els seus temes mes característics els derivats de la natura, com els objectes biomorfós i les figures humanes reclinades que es repetien com una constant. Les seves formes escultòriques suposen una veritable renovació artística que es recolza també en la tasca d’artistes com: Pevsner, Arp, Gabo, Juli Gonzalez o Brancusi.

Al 1948 rep el Gran Premi d’Escultura de la Bienal de Venècia.

Obra en Museos i Colecciones: - Guggenheim Museum - Henry Moore Foundation - National Gallery of Art, Washington D.C. - National Gallery of Australia, Canberra - North Carolina Museum of Art - Peggy Guggenheim Collection, Venecia - Abbot Hall Art Gallery, Kendal - Art Gallery of New South Wales, Sydney, Australia - Art Gallery of Ontario - Ball State Museum of Art, Indiana - Didrichsen Art Museum, Helsinki, Finlandia - Fine Arts Museums of San Francisco - Goteborg Museum of Art, Suecia - Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Washington D.C. - Leeds City Art Gallery - Middelheim Open-Air Museum for Sculpture, Antwerp, Belgica - Montreal Museum of Fine Arts, Quebec - National Museums Liverpool - Museo Nacional Centro de Artev Reina Sofia (MNCARS), Madrid - San Diego Museum of Art - Tate Gallery, Londres - Tehran Museum of Contemporary Art, Iran - The Israel Museum.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps