Artistes +


Horari

Hernández Pijuán

1

Creador d’obres de gran poesia i subtilesa. Sobrietat, senzillesa i elegancia son tambe trets presents en aquest artista de gran personalitat.

BIOGRAFIA DE JOAN HERNÁNDEZ PIJUÁN:
Hernández Pijuán neix a Barcelona el 1931.
Entre 1952 i 1956,estudia a Llotja, Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, i a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi.
L’any 1953 participa en una exposició col·lectiva mostrant un estil expressionista i amb ressonància existencial. Posteriorment, el 1955, el Museu Municipal de Mataró va acollir la seva primera exposició individual.
Hernández Pijuán va ser un dels fundadors del "Grup Silex" juntament amb Carles Planell, Eduard Alcoy i Josep Maria Rovira i Mató.
El 1957 es trasllada a Paris per estudiar gravat i litografia a l’Escola de Belles Arts. Adopta una figuració geomètrica on destaquen els elements solitaris (fruita, copes, ous, etc.) sobre fons i camps llisos de faixes de colors grisos i verds amb inclusió d’elements matemàtics com a quadrícules, que suggereixen una atmosfera màgica. Fins a mitjans dels anys vuitanta Hernández Pijuán no torna a l’Informalisme i la seva obra comença a caracteritzar-se per l’ús d’una paleta de blanc i negre.
Des de 1977 va exercir com a professor a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, compatibilitzant la seva activitat creativa amb la seva tasca docent. A partir de 1980 va formar part de la comissió d’activitats de la Fundació Miró de Barcelona.
El 1989 va ocupar el lloc de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i el 1992 va ser nomenat Degà.
El Centre Nacional d’Art Reina Sofia va presentar una exposició antològica de Hernández Pijuán titulada ’Espais de silenci’ (1993).
Hernández Pijuán mor el 28 de desembre de 2005.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps