Artistes +


Horari

Marsans - Ref 4260

 - Ref 4260
 
Pastel i ceres
Signat
31,5 x 23 cm
Enmarcat

Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE LUIS MARSANS (disponible en castellano):
Va néixer a Barcelona el 31 de desembre de 1930.
El 1936, durant la guerra civil espanyola, Marsans es trasllada a París amb la seva família i no tornarà a Barcelona fins al 1940.

El 1947 viatja als Estats Units i Mèxic. A Nova York, de la mà d’Ismael Smith, amb qui manté una gran amistat, coneix Salvador Dalí i descobreix l’art contemporani.

Un any més tard, Marsans torna a Barcelona i decideix dedicar-se plenament a la pintura. Inicia la seva formació pictòrica a l’estudi de Ramon Rogent. La intuïció, més que el coneixement directe de l’art contemporani, l’ajuda a descobrir la Bauhaus i a Malevitx. L’interès per aquests treballs el condueix a intentar conèixer a Walter Gropius a Aix-en-Provence durant l’estiu de 1949. La intervenció de l’atzar farà que, abans de conèixer a Gropius, visiti una gran exposició de Cèzanne, que determinarà un canvi d’orientació en el seu treball.

Marsans es reafirmarà en l’opció estètica ensenyada per Ramon Rogent: el gust per un determinat tipus de pintura, clara i precisa. A principis de la dècada de 1950, abandona l’estudi de Rogent i continua les seves investigacions tècniques i estètiques en solitari.

Entre 1955 i 1960 coneixerà a Marcel Duchamp a Cadaqués, qui el seduirà intel·lectualment i des d’aquell moment començarà a adoptar un nou llenguatge plàstic.

A partir de 1966, Marsans intenta abordar un tema concret de caràcter literari: la recreació del món de Marcel Proust. Paral·lelament, treballa també la figura humana i comença a dibuixar flors.

El 1972 presenta per primera vegada al públic la seva obra a la Galeria Tretze de Barcelona.

El seu interès per editar la carpeta de gravats de Proust fa possible que entri en contacte amb la Galeria Jacob de París, que li organitza una exposició l’any 1980. A partir d’aquest any, exposarà regularment a París i el seu llenguatge figuratiu abordarà nous temes, com sempre la música, les naturaleses mortes i els llibres.

El 1982 exposa al Museu Balzac de París les il·lustracions de Proust. El 1985, Luis Marsans participa en una exposició al Hirshhorn Museum and Sculpture Garden de Washington i el 1986 a Nova York.

El 1995, el Palau de la Virreina de l’Ajuntament de Barcelona presenta l’exposició individual "Del Concepte a la Representació", a la qual es sumaran altres exposicions a la Fundació Caja Rioja de Logronyo, el Palau Almudí de Múrcia i el Casal Solleric de Palma de Mallorca.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps