Artistes +


Horari

Mira

1

Victor Mira és pintor, escultor, gravador i escriptor. Artista expressionista i d’una pintura contundent enllaça la figuració i el primitivisme.

BIOGRAFIA DE VICTOR MIRA (disponible en castellano):
(Zaragoza 1949 - Seefeld, Alemania 2003)

La seva carrera artística ha estat marcada per un caràcter autodidacta, desenvolupant la major part del seu treball entre la pintura, el dibuix i l’escultura. Amb tan sols divuit anys, Mira va realitzar la seva primera exposició d’escultura a la seva ciutat natal, coincidint, a més, que aquesta mostra era la primera que se celebrava a l’aire lliure.

Durant la dècada dels setanta, va viatjar per la península a diferents llocs com Madrid, Barcelona o Pamplona, per després passar a conèixer països com Alemanya o els Estats Units, convidat pel Meadows Museum de Dallas.

La seva passió per l’art va venir de la mà d’un gust per la literatura, així que el 1975 va publicar El libro de las dos hojas i el 1978 Estètica kebrada aragonesa. El 1979, Mira comença a treballar al seu llibre Tierra i a principis dels vuitanta prepara el seu llibre de gravats Cien imágenes de África, que es publicarà anys després, el 1996.

El 1985, la revista Extrema Presión el convida a participar en una edició objecte, podent publicar així el seu llibre de poemes Madre Zaragoza.
S’observa en la seva trajectòria una activitat frenètica, les exposicions es succeeixen en diferents punts de la geografia peninsular, europea i fins i tot americana, les seves publicacions no cessen i els seus treballs es diversifiquen: pòsters, cartells, poemes, pintura, escultura i obra gràfica.
A la dècada dels noranta, cal destacar la publicació de tres dels seus llibres de gravats: Imágenes para enamorados, Bachkantaten i Estilitas, sèrie artística que va iniciar el 1985. També A mere crisis is not enough el 1993 o The two most Clever sons of Salvador Dalí el 1998.

Victor Mira realitzarà la seva primera exposició fotogràfica a Nova York.
Amb el nou segle, continua treballant en la seva línia, abastant diferents tècniques, realitzant exposicions, publicant els seus treballs en qualsevol dels seus formats i recollint èxits que el portaran a ser guardonat el 2003 com a Millor artista espanyol viu a la Fira ARCO.

Mira, que vivia entre Barcelona i la localitat bàvara de Breitbrunn, va morir tràgicament després de llançar-se al tren. Va ser el 18 de novembre del 2003, després que es registrés un incendi al seu apartament, provocat per un curt circuit, produint-se la desaparició de gran part del seu treball.
La notícia de la seva mort va commocionar el món de l’art i especialment la seva terra natal.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps