Artistes +


Horari

Ponç - Ref 1638 Castellnou I

 - Ref 1638 Castellnou I
 
Litografia 38 / 99
Signada i numerada
60,6 x 55,7 cm
1976


Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Es l artista pioner en interpretar el mon magic. En el seu univers tan personal posseeix un llenguatge mistic i oniric on la llibertat es sempre present.

BIOGRAFIA DE JOAN PONÇ:
Pintor catala, va neixer a Barcelona el 1927 i va morir a Saint-Paul- de-Vence el 1984.

L any 1943 Ponç va començar a estudiar pintura al taller de Ramon Rogent, pintor per qui sempre va tenir una gran admiracio. En aquesta epoca va coneixer Joan Vinyals, antiquari, que es va convertir en el seu primer marxant.

Als 20 anys ja va realitzar la seva primera exposicio i va coneixer el poeta Josep Vicenç Foix, el poeta i dramaturg Joan Brossa, el critic i filosof Arnau Puig i el tipograf Enric Tormo.

Juntament amb Francesc Boadella, Joan Brossa, Jordi Mercader, Arnau Puig i Enric Tormo, l any 1947 Joan Ponç va fundar la revista "Algol", de la qual apareixeria un unic numero. "Algol" va ser l embrio de la Revista Dau al Set, de la qual Ponç va arribar a ser director.

Despres d una breu estada a Paris de la ma de Joan Miro, una mencio en la Biennal de Sao Paulo de 1955 li va facilitar una beca per estudiar a Brasil. Aquell mateix any funda el grup "Taull", amb Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jaume Muxart, Mercade, Antoni Tapies i Joan-Josep Tharrats.

Deu anys mes tard, el 1965, Ponç aconseguiria el Gran Premi Internacional de Dibuix de la Biennal de Sao Paulo.

La seva obra, sempre detallista i minuciosa, es un reflex fidel de la seva vida turmentada. Ens presenta imatges fantasmagoriques i torturades, en les que el subconscient es el protagonista. Per a Ponç l’art no es sino una introduccio al misteri i als secrets de l esperit.

Joan Ponç va exposar a Barcelona, Nova York, Paris, Rio de Janeiro, Bonn, Ginebra, Toquio i Madrid, entre altres llocs.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps