Artistes +


Horari

Rasero

1

BIOGRAFIA DE MIGUEL RASERO:

Pintor nascut a Doña Mencía (Còrdova) l’any 1955.

Al 1966 la seva família va establir-se a Barcelona i és en aquesta ciutat on es va formar com a pintor.

Va realitzar la seva primera exposició individual al 1975 a la Galeria Tretze. Posteriorment, va exposar a Pamplona (1976 i 1980) i en galeries de París (Etienne de Causans, 1984), Brussel·les (Philippe Guimiot, 1985), Palma de Mallorca (Pelaires, 1987), així com en diverses edicions del "One Man Show" de FIAC a París.

Paral·lelament, va participar en mostres col·lectives com el Saló de Tardor de Barcelona, les Biennals d’Oviedo i Barcelona, la Fira de Basilea, etc., essent premiat en diverses ocasions. A tall d’exemple esmentarem el segon premi de la Biennal de Pintura de Barcelona de 1982.

L’obra de Miguel Rasero verifica una apropiació subjectiva i poètica de la realitat, particularment a través de la naturalesa morta, però també per mitjà d’altres motius, alguns elusius a grans temes de la història de l’art: per exemple "Les Tres Gràcies", extensa composició que va presentar en el Saló de Tardor de 1984. La dicció expressionista i la densitat de grafismes d’aquesta fase de la seva obra deixa pas a un major lirisme i delicadesa en la seva producció més recent, en la qual el collage assumeix un gran protagonisme, fent ús de papers pintats prèviament i reconstruïts després.

La seva pintura es caracteritza per desprendre una extraordinària lluminositat i llibertat de color. Miguel Rasero ha exposat a Barcelona, Palma de Mallorca, Florència, Nova York, i també es pot trobar a les col·leccions del MACBA (Barcelona), a la Fundació La Caixa (Barcelona), a la Travelstead de Nova York o a la Banca Rotschild de Zuric (Suïssa).

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps