Artistes


Horari

Todo

En aquests moments no disposem de cap obra d'aquest artista

BIOGRAFIA DE FRANCESC TODO:
Francesc Todó Garcia va nèixer a Tortosa, Tarragona, al 1922.
Estudià a l’Escola de Llotja el 1942 i el 1946 va exposar per primer cop a la Sala Vinçon de Barcelona. Va participar als Salons d’Octubre i al 1952 va guanyar el Premi de gravat Rosa Vera i el 1954 l’especial de dibuix del Tercer Saló del Jazz..

Todó va aconseguir una beca el 1954 i viatjà per França, Bèlgica, Països Baixos i Gran Bretanya, alhora que participava als Salons de Maig de Barcelona. Ha exposat individualment sovint a Madrid, París, Palma de Mallorca (1962), Bilbao (1966), València (1967) i Illinois (1967), etc.

El 1969 esdevingué professor de pintura a la Universidad de los Andes de Bogotà,i també exposà a Cali i a Ciutat de Mèxic. Todó ha fet les escenografies d’Una voce in off, de Xavier Montsalvatge (1962) i del Bestiari, de Joan Oliver (1972). També ha realitzat gravats, monotips, dibuixos i pintures.

Després d’un postimpressionisme convencional esquematitzà la figuració fins a arribar a la pintura de màquines complexes i pulcres, tot sintonitzant amb els defensors de l’art social. En aquest gènere va fer els murals barcelonins de la Mútua Metal·lúrgica el 1959. Més tard Todó ha evolucionat cap a unes representacions clares, planes i precises de caire intimista i nostàlgic, que ell anomena genèricament "La Catalunya tronadeta".

L’any 2001 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria.

Hi ha obra de Francesc Todó a diversos museus catalans, com el Museu de Terrassa, el Museu d’Art Modern de Tarragona o el Museu de Badalona, entre d’altres.

A la Galeria disposem de mes OLIS, AQUAREL.LES i DIBUIXOS d'aquests artistes
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google+  Google Maps  Blog