Artistes +


Horari

Torres Garcia - Ref 3941

 - Ref 3941
 
Llapis sobre paper
Signat i datat
25 x 22 cm
1899
Enmarcat
Certificat

Preu: Consultar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+


Joaquim Torres Garcia (Montevideo 1874 - 1949)

Va ser un pintor i escultor muralista, novel·lista, escriptor, professor i teòric uruguaianocatalà que va passar la major part de la seva vida adulta a Espanya i França.

Artista uruguaià-català, no només pel fet de ser fill d’un mataroní sinó perquè va viure a Catalunya des de l’edat de disset anys fins que en va tenir quaranta-sis, va adquirir de la terra del seu pare la seva forta formació artística i hi va dedicar una part important de la seva obra. Va ser una de les personalitats més notables del moviment artístic de la primera meitat del segle.

Va començar a pintar a la darreria del segle XIX a la Barcelona modernista, i aviat es va convertir en un dels pintors més representatius del noucentisme, l’ambiciós projecte cívic i cultural que aspirava a transformar, tot modernitzant-la, la Catalunya dels primers decennis del segle XX i a convertir-la en portaveu de la tradició cultural mediterrània.[3] Va estar casat amb Manolita Piña de Rubies, xilògrafa i pintora catalana.

És conegut per la seva col·laboració amb Gaudí[4] el 1903 als vitralls de la Catedral de Palma i a la Sagrada Família.

El 1913 va pintar els famosos frescos monumentals a la seu medieval del Palau de la Generalitat del govern català.

Com a teòric, va escriure més de 100 articles, llibres i assaigs en català, francès i espanyol, i va pronunciar més de 500 conferències. Mestre infatigable, va fundar dues escoles d’art, una a Barcelona i l’altra a Montevideo, i nombrosos grups d’art, incloent-hi el primer grup europeu d’art abstracte i la revista Cercle et Carré («cercle i quadrat») a París el 1929. Molts artistes l’han qualificat de mestre, entre els quals Joan Miró, Jean Hélion, Pere Daura o Engel Rozier.

Més informació a la Viquipèdia.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps