Artistes +


Horari

Valls - Ref. 2497 La tassa i el cascall

 - Ref. 2497 La tassa i el cascall
 
Gravat 25 / 75
Firmat i numerat
34 x 25 cm
1957

Preu:

  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE XAVIER VALLS:
Xavier Valls va néixer a Horta (Barcelona) el 1923 on també va morir al 2006. Va aprendre la tècnica pictòrica al costat del suís Charles Collet, amic de la família i qui va ser el seu únic mestre.

L’any 1949 va traslladar-se a París, on es relacionà amb Tristán Tzara, Fernand Léger, Antoni Clavé o Alberto Giacometti. En aquesta ciutat establí la seva residència definitiva, tot i que passava els estius a Barcelona, a la seva torra d’Horta.

Interessat en els seus orígens en el cubisme, la seva obra va evolucionar vers el constructivisme, l’abstracció i, a partir de la dècada del 1970, vers el figurativisme. L’ obra de Valls, plena de paisatges, naturaleses mortes, vistes de París i retrats, està basada en un realisme matisat mitjançant la tècnica de la difuminació i amb clares influències del romanticisme alemany.

Membre d’honor de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, l’any 1993 fou guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts i l’any 2000 amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques concedit per la Generalitat de Catalunya.

L’any 2003 Xavier Valls publicà un llibre de memòries titulat "La meva capsa de Pandora". Entre les nombroses exposicions realitzades cal destacar les realitzades a la Galeria Theo de Madrid (1974), Galeria Henriette Gomes (1979) i Galeria Claude Bernard (1981) de París.

Tenen obra seva el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu d’Art Contemporani de Lanzarote, el Museu Reina Sofia de Madrid i el Font National d´Art Contemporain de París, entre d’altres.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps