Artistes +


Horari

Villa

En aquests moments no disposem de cap obra d'aquest artista

BIOGRAFIA DE MIQUEL VILLA:
Barcelona,1901 -1988

A l’edat de 13 anys es va traslladar amb la seva familia a Colombia (Bogotà). Allà estudiarà a l’Escola de Belles Arts fins al 1918.
L’any 1920 descobreix Paris, que serà la seva residencia habitual fins al 1930. A París assistira a l’Academia Colarossi i farà amistat amb Jean Fautrier, Marcel Duchamp, Togores, Peinado, Pancho Cossío i l’escultor Gargallo que l’influiran poc en la seva trajectòria artística. Les seves principals influencies seran la de Cezanne i, al començament de la seva carrera artística, la de Maurice de Vlaminck. També rebrà influencies de la ultima epoca de Rembrandt. L’Any 1924 Villà participa al Salon d’Automne i en el Des Independents.

Al 1927 fa la seva primera exposició individual a Barcelona on traslladarà la seva residencia habitual l’any 1930. A la ciutat on va néixer comença a relacionar-se amb el pintor Joaquim Sunyer i amb crìtics com Sebastià Gasch i Joan Merli. A partir d’aleshores Miquel Villà pren part als Salons de Tardor i Montjuic, així com al Salo dels Onze. També exposarà a Madrid durant els anys 40. Alhora presentarà exposicions a Oviedo, Pontevedra, Palma de Mallorca, Amsterdam, Buenos Aires, etc.

L’any 1977 se li va dedicar una exposició antològica a la galeria Dau al Set de Barcelona.

Va obtenir diversos premis a les Exposicions de Primavera, al Saló de Tardor de Barcelona i a la Primera Biennal Hispanoamericana celebrada a Madrid. L’any 1985 va ser distingit per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de San Jordi.

Figuren obres de Miquel Villà en els Museus d’Art Modern de Barcelona i de Madrid.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps