Artistes


Horari

Villa

En aquests moments no disposem de cap obra d'aquest artista

BIOGRAFIA DE MIQUEL VILLA:
Barcelona,1901 -1988

A l’edat de 13 anys es va traslladar amb la seva familia a Colombia (Bogotà). Alla estudiara a l’Escola de Belles Arts fins al 1918.
L’any 1920 descobreix Paris, que sera la seva residencia habitual fins al 1930. A París assistira a l’Academia Colarossi i fara amistat amb Jean Fautrier, Marcel Duchamp, Togores, Peinado, Pancho Cossío i l’escultor Gargallo que l’influiran poc en la seva trajectoria artistica. Les seves principals influencies seran la de Cezanne i, al començament de la seva carrera artistica, la de Maurice de Vlaminck. Tambe rebra influencies de la ultima epoca de Rembrandt. L’Any 1924 Villà participa al Salon d’Automne i en el Des Independents.

Al 1927 fa la seva primera exposicio individual a Barcelona on traslladara la seva residencia habitual l’any 1930. A la ciutat on va neixer comença a relacionar-se amb el pintor Joaquim Sunyer i amb critics com Sebastia Gasch i Joan Merli. A partir d’aleshores Miquel Villà pren part als Salons de Tardor i Montjuic, aixi com al Salo dels Onze. Tambe exposara a Madrid durant els anys 40. Alhora presentara exposicions a Oviedo, Pontevedra, Palma de Mallorca, Amsterdam, Buenos Aires, etc.

L’any 1977 se li va dedicar una exposicio antologica a la galeria Dau al Set de Barcelona.

Va obtenir diversos premis a les Exposicions de Primavera, al Saló de Tardor de Barcelona i a la Primera Biennal Hispanoamericana celebrada a Madrid. L’any 1985 va ser distingit per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de San Jordi.

Figuren obres de Miquel Villà en els Museus d’Art Modern de Barcelona i de Madrid.

A la Galeria disposem de mes OLIS, AQUAREL.LES i DIBUIXOS d'aquests artistes
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google+  Google Maps  Blog