Artistes +


Horari

Corbero

1

BIOGRAFIA DE XAVIER CORBERÓ:

Xavier Corberó (1935-2017) és un escultor català que va estudiar a l’Escola Massana de Barcelona i en la Central School of Arts and Crafts de Londres. La seva formació va incloure un període clau en la Fosa Medici de Lausana, on va ser influenciat per artistes com Pablo Gargallo i Henry Moore.

Entre 1966 i 1968, Corberó va editar sèries d’aiguaforts i litografies, i també va dissenyar joies més tard. Va participar en la Biennal Hispanoamericana de 1955 i en els Salons de maig de Barcelona, on va rebre els premis Manolo Hugué (1960) i Ramon Rogent (1961).

En 1963, va realitzar la seva primera exposició individual a Munic, on va obtenir la medalla d’or de l’estat de Baviera. Ha exposat en diversos països europeus, Nova York i el Japó, i les seves obres es troben en el MOMA de Nova York, el Stedelijk Museum d’Amsterdam i el Victoria and Albert Museum de Londres.

Corberó resideix alternativament a París, Barcelona i Nova York. A més, va crear en Esplugas de Llobregat un complex de cases antigues destinades a servir de residència a artistes que visiten Barcelona.

Va jugar un paper destacat com a assessor de l’Ajuntament de Barcelona en la selecció d’obres d’autors de prestigi internacional per a col·locar en carrers i places de la ciutat amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. A més, va ser l’encarregat de dissenyar les medalles olímpiques. En 1992, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps