Artistes +


Horari

Corberó

1

BIOGRAFIA DE XAVIER CORBERÓ:

Barcelona, 1935

Escultor català, estudià a l’Escola Massana de Barcelona (el seu pare en va ser un dels fundadors), i a la Central School of Arts and Crafts de Londres, i treballà a la foneria Medici de Lausana, on hi va viure un període clau de la seva formació i on va rebre la influència de Pau Gargallo i Henry Moore.

Després d’haver estudiat a Anglaterra, entre 1955 i 1959, Corberó es traslladà a Nova York on entrà en contacte amb autors surrealistes. Artísticament començà dins el corrent informalista però després tendí vers una tridimensionalització espaial complexa.

Del 1966 al 1968 edità sèries d’aiguaforts i de litografies, i fins i tot ha dissenyat joies.

Al llarg de la seva trajectòria artística sempre ha anat alternant la pintura i l’escultura,donant com a resultat, majoritàriament, obres de format mitjà.

Va participar en la Biennal Hispanoamericana de 1955 i a Salons de Maig de Barcelona, on obtingué els premis Manolo Hugué (1960) i Ramon Rogent (1961). El 1963 va fer la seva primera exposició individual a Munic, on rebé la medalla d’or de l’estat de Baviera, a Pittsburgh, a Nova York i al Japó.

Corberó ha exposat a diversos països europeus, Nova York i el Japó, i té obres seves al Museum of Modern Art de Nova York, al Stedelijk Museum d’Amsterdam, i al Victoria and Albert Museum de Londres.

Resideix alternativament a París, Barcelona i Nova York. Ha creat en el cor del barri vell d’Esplugues de Llobregat un complex de cases antigues destinades a servir de residència a artistes que visitin Barcelona.

Va jugar un destacat paper com a assessor de l’Ajuntament de Barcelona en la tria d’obres d’autors de prestigi internacional per posar en carrers i places de la ciutat amb vista als Jocs Olímpics d’estiu 1992. El 1992 Xavier Corberó va rebre la Creu de Sant Jordi. A les olimpíades de 1992 va ser l’escultor escollit per fer les medalles olímpiques.

L’any 2000 va ser elegit membre numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, de la que posteriorment passà a ser-ne supernumerari. ( www.wikipedia.org)

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps