Artistes +


Horari

Noticies

Santi Moix. La costa dels mosquits. Una antologica (1998-2022)


Fins el 16.07.2023 a Espais Volart Barcelona

La costa dels mosquits es la primera antologica dedicada a l'obra de Santi Moix (Barcelona, 1960), artista que viu a Nova York des del 1986. L'exposicio, que presenta obres de les dues ultimes decades, inclou mes de vuitanta peces, entre pintures, aquarel.les, ceramiques, escultures i intervencions efimeres a les parets. Moix es un artista singular a casa nostra per haver viscut tants anys als Estats Units, a mes d'haver començat a la seva carrera al Japo, on va exposar sis vegades a Toquio durant la decada dels anys vuitanta. D'inici, la seva obra va ser ubicada en l'estela dels neoexpressionismes, tot i que la seva natura sigui reflexiva o analitica, com la pintura d'artistes com ara Luis Gordillo, Carroll Dunham o George Condo, entre d'altres.

(fundaciovilacasas.com)

Daniel-Henry Kahnweiler: Marxant i editor

Museu Picasso. Barcelona fins el 19.03.2023

En la histria de lart del segle XX, la figura de Daniel-Henry Kahnweiler (1884-1979) s una llegenda. Dorigen alemany, va escollir Pars per obrir-hi la seva galeria lany 1907, al nmero 28 de la rue Vignon. Les poques exposicions i presentacions que hi organitza fins al 1914 el converteixen en el marxant pioner del cubisme. Promotor de Georges Braque, Pablo Picasso, Andr Derain i Maurice de Vlaminck, i desprs de Juan Gris i de Fernand Lger, Kahnweiler basteix des de zero una xarxa internacional de colleccionistes cubistes, com Hermann Rupf, Roger Dutilleul, Vincent Kramar, Serguei Sxukin i Gertrude Stein, i senvolta dels millors crtics, com Guillaume Apollinaire, Wilhelm Uhde, Ardengo Soffici o Carl Einstein. Kahnweiler era tamb un lletraferit que es va fer editor per reunir, en llibres exquisidament editats, els poetes i els pintors del grup cubista: Apollinaire i Derain, a LEnchanteur pourrissant, el 1909; Max Jacob i Picasso, a Saint-Matorel, el 1910, entre daltres.
(Museu Picasso. Barcelona)

Interpretacions: l esser huma i les seves emocionsEn aquesta exposicio presentem obres on el fil conductor es la interpretacio que cada artista fa de l esser huma.

Veiem reflexat el sentiment i les emocions que en cada ocasio l'artista vol transmetre.

Forma part d aquesta mostra un oli de 1878 de Ramon Marti i Alsina, fet a Paris, on retrata a la seva dona i a la seva filla amb una finor exquisida.

Tambe una aquarel la de grans dimensions d Antoni Fabres de l any 1885 que va ser exposada darrerament al MNAC.

Alhora destaquen tres olis de la Montserrat Gudiol que desprenen la seva gran sensibilitat i elegancia, junt amb obres de diferents artistes com Barcelo, Bores, Clave, Grau Sala, Julio Gonzalez, Pon, Tamayo, Torres Garcia i Francesc Serra.

Guinovart, Subirachs, Pilarin


Exposicio fins el 22.07.2022

Guinovart, Subirachs, Pilarin

Tres llenguatges artistics units per l amistatGAUDI fins el 06.03.2022 MNAC Barcelona


Antoni Gaud (1852-1926) s, sense cap mena de dubte, larquitecte catal ms popular i reconegut en lmbit internacional.

Podem replantejar-nos avui la imatge que tenim dell? La resposta la trobareu en aquesta exposici, que ens proposa una nova mirada sobre larquitecte, un exercici de desconstrucci del mite, de lartista i de la seva obra, sovint reduts i simplificats fins al punt de convertir-los en una marca.

I s que Antoni Gaud s un personatge complex, que realitza la seva obra dins destratgies poltiques, ideolgiques i esttiques ben concretes.

(museunacional.cat)

Dialegs Intrusos. Tot es present fins el 07.11.2021 al MNAC Barcelona
Per poder presentar al pblic i realitzar una reflexi sobre lart de la postguerra i segona avantguarda, establim aliances estratgiques amb diverses institucions, tant pbliques com privades. En aquest sentit, amb Dilegs intrusos iniciem un programa de collaboraci amb la Fundaci Suol, per enriquir la lectura de les obres daquesta importantssima collecci en el context de les colleccions histriques del Museu Nacional. Aquest acord s de gran importncia pel que fa a la construcci de la collecci i del relat contemporani.

(museunacional.cat)


Carlos Saura, fotograf. Una vida rere la camera. Fins el 10.01.2021 a Tecla Sala
L exposicio, comissariada per Chema Conesa, traca un recorregut paral lel a la vida del cineasta, que preten simultaniejar passions i realitats sota el guiatge de la seva mirada. Entorn de la seva primera passio, la fotografia, el realitzador de cinema ha construt un univers eclectic en que hi caben totes les seves vivencies.

Mes info: teclasala.net


SUBIRACHS: Bidimensional i Tridimensional
Actualment presentem una mostra de Josep Maria Subirachs (1927- 2014). Artista polifacetic va ser un dels mes representatius de l art catala de la segona meitat del segle XX.

Les obres que s exposaran a la Galeria seran de petit i mitja format.: escultures, dibuixos, pintures, gravats i litografies.

Art sonor? fins el 23.2.2020- Fundacio Joan Miro Bcn

Art sonor? planteja una interrogaci crtica sobre aquesta categoria artstica i presenta una panormica de la sonoritzaci de lobjecte artstic des de finals del segle xix fins als nostres dies.fmirobcn.org/es

Art sonor?. Fundacio Miro BarcelonaL'exposici Art sonor? planteja una interrogaci crtica sobre aquesta categoria artstica i presenta una panormica de la sonoritzaci de l'objecte artstic des de finals del segle xix fins als nostres dies.

(Web Fundacio Miro)

26.10.2019 - 23.02.2020

Picasso, la mirada del fotograf. (07.06.2019 - 24.09.2019)


MUSEU PICASSO- BARCELONA

Lexposici Picasso, la mirada del fotgraf proposa una immersi en lunivers de Pablo Picasso a travs de la fotografia, un mode dexpressi polismic per natura, ja que produeix imatges tan diverses que porten en elles totes les facetes dun creador que s alhora autor, model, testimoni i espectador de la seva obra i de la seva vida.

Aquest passeig fotogrfic de taller en taller intenta mostrar la riquesa pluridisciplinria de lobra picassiana, on lexperimentaci s la prioritat, amb independncia de la tcnica i el suport utilitzats. Des de quan juga a ser reporter durant un estiu fins a la utilitzaci de la seva imatge com a icona, passant per lautoretrat inspirat i juganer, Picasso mant sempre una relaci complexa i intensa amb la fotografia i els fotgrafs que va deixar entrar en la seva intimitat creativa.

(bcn.cat/museupicasso)

LIBERXINA. Pop i nous comportaments artistics, 1966-1971 fins al 22.04.2019

A finals dels anys 60, les revolucions socials, poltiques i culturals que van envair Europa i els Estats Units el Maig del 68 a Pars, la Primavera de Praga o les revoltes de Londres, aix com les mltiples manifestacions pacifistes i pels drets humans que van tenir lloc a diferents ciutats americanes van impactar i influenciar notablement tota una generaci. A Catalunya, malgrat la dictadura franquista, es consoliden uns anhels de llibertat i una voluntat d'obertura cap a l'exterior. L'objectiu d'aquesta generaci era dur a terme la revoluci des d'un punt de vista cultural i existencial tal i com suggereix Liberxina/90, el film de Carlos Duran censurat pel franquisme que de manera simblica dona nom a aquesta exposici.

L'art va reflectir aquests ideals d'emancipaci i, alhora es va convertir en un dels agents de canvi i de capgirament dels valors tradicionals. De manera estimulant i heterognia, varen conviure les manifestacions de la cultura pop amb propostes flmiques d'avantguarda situades al voltant dels creadors de l'Escola de Barcelona i altres grups que ens permeten parlar, no de prctiques artstiques, sin de comportaments. Aquest s el cas del grup que convivia a la urbanitzaci El Maduixer, del grup de Pars o dalguns dels membres que ja entrats els anys 70 seran els pioners de l'art conceptual. Ens acostem a uns anys que clarament esdevenen la llavor de tot all que esclatar amb fora durant les segents dcades.

(museunacional.cat)

GALA/DALI Una habitacio propia a Pubol. Fins al 14.10.2018Gala (7 de setembre de 1894 10 de juny de 1982), nascuda en una famlia d intellectuals de Kazan (Russia), va viure la seva infantesa a Moscou. Installada a Suissa, va conixer Paul luard, amb qui es va traslladar a Pars i va contactar amb els membres del moviment surrealista, com ara Max Ernst.

El 1929 viatja a Cadaques, on coneix Dal, de qui s enamora i amb qui comenca una vida en comu. S exilien vuit anys als Estats Units i a la tornada viuen entre Portlligat, Nova York i Pars.


L exposici explorara la vida d aquesta dona enigmtica i intutiva, que es va relacionar amb molts artistes i intel lectuals. Mundialment coneguda per ser la dona de Salvador Dal, la seva musa i la protagonista d algunes de les seves pintures, assistirem a la transformaci de Gala en artista de ple dret, ja que la parella va iniciar una cooperaci artstica, que va significar l'autoria compartida d algunes obres.

(museunacional.cat)

William Morris i el moviment Arts & Crafts a Gran Bretanya. MNAC fins 21.05.2018

El moviment Arts and Crafts, lligat al disseny i les arts decoratives, va nixer a Gran Bretanya al voltant de 1880 i es va desenvolupar fins a la I Guerra Mundial. Es va estendre rpidament a travs d'Amrica i Europa fins arribar al Jap. El seu mxim ideleg va ser l'artista i escriptor William Morris (1834-1896) i va prendre el seu nom de l'Arts and Crafts Exhibition Society, fundada a Londres el 1887.

Va ser un moviment nascut des dels ideals, la preocupaci pels efectes de la industrialitzaci en el disseny, el saber i la vida quotidiana. Advocava per una reactivaci de l'artesania tradicional, un retorn a una forma de vida ms simple i una millora en el disseny d'objectes domstics ordinaris.


Lexposici ser la primera mostra de Morris i les Arts & Crafts que tindr lloc a Espanya i presentar obres mestres daquest moviment artstic. Arriba a Barcelona desprs dhaver estat exposada a Madrid, del 6 doctubre de 2017 al 21 de gener de 2018, a la Fundacin Juan March.

(museunacional.cat)

Exposicio a la Galeria PONC: MAGIA i MISTERI prorrogada fins 02.03.2018

Prorrogem l exposicio a la Galeria i la fem coincidir amb el final de la mostra PONC. DIABOLO de la Fundacio Catalunya-La Pedrera de Barcelona que finalitza el 4 de Febrer del 2018.

Gaudiu de les dues exposicions i descobriu a La Pedrera les 7 peces que la Galeria els hi ha cedit per aquesta excellent exposicio a la Pedrera.

Dali. Estereoscopies. La pintura en tres dimensions. Fins 31.12..2017

Lestereoscpia s el resultat de la visi de dues imatges planes dun mateix objecte, preses des de punts de vista diferents.


Quan cada ull mira una de les imatges, el cervell les suma i es produeix la sensaci de profunditat.
A partir daquest principi, Dal fa parelles de pintures, on representa una imatge de manera gaireb idntica, per des de punts focals divergents, per produir efectes de tercera dimensi en la mirada dels espectadors.


Per aconseguir un efecte de relleu perfecte, Dal desplaa lleugerament el centre de cadascuna de les imatges en relaci als ulls de lespectador; no es tracta mai, per tant, de dues cpies idntiques. De fet, els colors de les imatges tamb canvien, de vegades de forma bastant evident. La composici resultant es forma al nostre cervell, com una imatge en tres dimensions.

(Fundacio Gala-Salvador Dali. Figueres)

Eluard, Cramer, Miro- mes que un llibre. Fins el 02.07.2017

luard, Cramer, Mir - toute preuve, ms que un llibre reconstrueix la histria de la creaci del llibre de Mir fet a partir d'un recull de poemes de Paul luard amb el mateix ttol.
La mostra s'inclou dins la srie Mir. Documents, que t per objectiu aprofundir en alguns aspectes de l'obra de Mir a partir del fons de l'Arxiu de la Fundaci.

La composici i la realitzaci del llibre toute preuve s un exemple dels vincles que Mir estableix amb els poetes als anys vint i que sn l'origen de grans transformacions en el seu llenguatge plstic.

Amb aquest llibre, editat per Grald Cramer l'any 1958, Mir fa realitat el seu desig de depassar la illustraci de les paraules del poeta per acabar creant un objecte.
(fmirobcn.org)

Picasso - Romanic fins al 26.02.17 al MNAC

Pablo Picasso va visitar aquest Museu el setembre de 1934, poc abans de ser inaugurat oficialment amb el nom de Museu dArt de Catalunya, i va quedar captivat per la collecci dart romnic. Les seves impressions van ser recollides en una crnica publicada al diari La Publicitat: "[Picasso] convenia sense vacillar que el nostre Museu romnic ser una cosa nica al mn, document imprescindible per als que vulguin conixer els orgens de lart occidental, lli inapreciable per als moderns".

Picasso tenia 52 anys, per el seu inters per lart medieval catal havia comenat abans, a la seva joventut, i es va perllongar en el temps, tal com demostra una part del seu arxiu personal, exhibida per primer cop al pblic.Lexposici gira sobre tres eixos temtics:

Les obres realitzades el 1906 i 1907 i la relaci que mantenen amb la Mare de Du de Gsol, que, en aquell moment era a lesglsia de Gsol i que avui forma part de la collecci del museu.

La crucifixi, tema molt present en lart romnic i que a Picasso el va preocupar en diferents moments de la seva vida, especialment entre 1930 i 1937.

La calavera, un motiu tamb molt present a la collecci romnica del museu.

Lexposici compta amb unes 40 obres i es desplega a les sales dart romnic. No estableix una relaci mecnica entre les obres romniques i les de Picasso, ni planteja la cerca duna influncia directa de les unes sobre les altres, ja que una de les caracterstiques principals de lobra picassiana s la capacitat de transformar qualsevol influncia en una cosa diferent i prpia, al mateix temps que conserva i supera els models originals. El que s'intenta s copsar les possibles afinitats que es poden establir entre elles.

#PicassoRomnic
(museunacional.cat)

RENOIR ENTRE DONES


"De lideal modern a lideal clssic. Colleccions dels museus dOrsay i de lOrangerie"


A partir del 17 de setembre, podrs gaudir daquest innovador recorregut per lobra de Renoir a travs de la interpretaci que, al llarg de la seva vida, lartista va fer de la dona en la seva obra.

Al llarg de la seva vida, Pierre-Auguste Renoir (Llemotges 1841, Canhas 1919) va retratar les dones una vegada rere laltra. El pintor va aconseguir que fossin les protagonistes indiscutibles del seu particular univers artstic. La seva esposa, les seves amants, les seves amigues, les seves models, totes van quedar immortalitzades en els llenos.

El recorregut inclou cap a 60 peces i presenta una evoluci de lobra de Renoir des dun punt de vista nou, basat en les diferents interpretacions que va fer de la imatge femenina a travs de la seva producci artstica. En els seus llenos impressionistes destaca, daquesta manera, el protagonisme de la parisenca moderna, la visi ms intimista de la imatge maternal i la bellesa intemporal del nu integrat a la natura, caracterstic dels seus darrers anys. Renoir es va envoltar de dones en vida i, a travs del pinzell, va reflectir la delicadesa, la sensibilitat i la voluptuositat de les figures. Si es t en compte el conjunt de la seva obra, cal assenyalar tal com ja van fer molts crtics contemporanis de lartista que Renoir es va erigir com al pintor de la dona.

(Fundacion MAPFRE)

Col.leccio Joan Miro


La Fundaci Joan Mir renova la collecci dobra de Mir. A partir del 9 dabril, la collecci senriqueix amb la incorporaci dun conjunt de pintures procedents de colleccions particulars i subica de nou a les sales que larquitecte Josep Llus Sert i Joan Mir van projectar per acollir les obres de lartista.

Aquesta nova presentaci, que introdueix algunes novetats importants i recupera peces clau dels fons de la Fundaci, permet fer un recorregut per totes les etapes artstiques de Mir. El visitant pot descobrir, a travs del fort vincle que lartista estableix amb els seus orgens, el carcter universal de la seva obra.

El nou plantejament de la collecci coincideix amb el 40 aniversari de la Fundaci Joan Mir i refora la seva singularitat: la Fundaci s un espai mediterrani on art, arquitectura i paisatge conviuen estretament.

La nova collecci sarticula en vuit mbits que illustren conceptes clau del pensament i de lobra de Mir, i que permeten explorar la producci i el llenguatge personalssim dun dels artistes ms influents del segle xx.

(Fundacio Joan Miro)

Fins el 03.04.2016 al MNAC de Barcelona exposicio de Xavier GoseCoincidint amb el centenari de la seva mort, el Museu Nacional i el Museu dArt Jaume Morera organitzen una exposici antolgica de Xavier Gos, un dels artistes catalans ms internacionals dels inicis del segle XX.

Lobra de Gos es troba entre el modernisme i lart dec i sinspira en la vida mundana dels cafs-concert, les midinettes, les prostitutes, els passejants dels bulevards, en les curses de cavalls, els esportistes i en Montmartre. El seu estil refinat i elegant va copsar a la perfecci la moda i les siluetes de la societat francesa.

Aquesta mostra forma part de les exposicions del museu que reivindiquen artistes catalans de gran qualitat; una lnia iniciada amb Josep Tapir i Carles Casagemas.

Maillol i Grecia

Exposicio fins el 31.01.2016 al Museu Frederic Mares. Barcelona

L exposici aborda un dels episodis ms decisius de la trajectria de l escultor Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda, 1861 - 1944): el viatge a Grecia el 1908, on referma el seu ideal estetic - el seu canon -, el qual tindra una importancia determinant en l escultura moderna del segle XX i de manera especial en la noucentista catalana. (Museu Mares)

Aristides Maillol:


Desprs d'una estada a Perpiny, marxa a Pars, on desprs de moltes temptatives s adms el 1885 a l'cole des Beaux-Arts; s en aquesta poca quan passa ms penries i quan fa amistat amb Antoine Bourdelle i Paul Gauguin. Va ingressar en el grup del nabs i durant una primera etapa va fer pintures i cermiques d'esttica nab.

Comena a interessar-se pels tapissos i en fa diverses exposicions, per el treball de la tapisseria li afecta la vista i l'obliga a abandonar definitivament aquest art. s quan es dedica exclusivament a l'escultura; molt influenciat pel seu amic Gauguin, les seves escultures tenen un carcter alhora solemne i senzill, amb un gran equilibri i sempre emmarcant-les en figures geomtriques, centrant-se en el nu femen.

El 1905 li arriba l'xit al Sal de l'Automne, on hi exposa la Mediterrnia. Aquesta lli nord-catalana triomfa el 1905 al Sal de Tardor de Pars a travs d'Aristides Maillol, que, segons Maurice Denis, sap unir la virtut del classicisme a la ingenutat del primitivisme'. La serenitat aix com la fora arcatzant de la seva obra Mediterrnia, lloada per Andr Gide, permet reafirmar en la histria de l'escultura i mitjanant el llegat grec la primacia de la forma per sobre del tema. Amb aquesta obra, Maillol obre per l'escultura un nou camp d'experimentaci. El catal ha sabut regenerar aquest gnere per oferir-li un gran perode post-rodini ja que si l'obra del mestre de Meudon requereix la sensaci incontrolada, d'un realisme galvanitzat per una forma flamgera al lmit de l'esbs, caracterstic d'un expressionisme nrdic, la del mestre de Banyuls de la Marenda respon a la d'un retorn a la forma pura i a la sntesi absoluta portada per la llum del Mediterrani.

A partir d'aqui, fa exposicions a Pars, Nova York, Berln, Chicago, etc. T encrrecs i tamb illustra diversos llibres. (Viquipedia)

Art a Conciencia, una exposicio solidaria contra l' Alzheimer

La Fundaci Pasqual Maragall y la Galeria Dolors Junyent organitzen lexposici solidria Art a Conscincia amb lobjectiu de recaptar fons per a la recerca de la malaltia dAlzheimer.

Lexposici, que recull peces donades per una trentena dartistes, estar oberta al pblic fins l11 dabril a la Galeria dArt Dolors Junyent qui collabora de forma desinteressada.

La mostra permetr adquirir obres dautors de prestigi a preus assequibles que oscillen entre els 100 euros la pea ms barata i els 4.000 euros la ms cara. Les obres tamb podran adquirir-se per internet a www.fpmaragall.org. A la web es podran comprar tamb obres del fons de la fundaci que no estaran exposades i una important collecci dobra grfica (litografies i serigrafies) que sortiran a la venda a un preu de 50 euros.

Els artistes que hi participen, en ordre alfabtic, sn Sergi Aguilar, Jordi Aligu, Frederic Amat, Oriol Bohigas, Gustau Carb, Joaquim Chancho, Antoni Clav, Xavier Corber, Evru, Leticia Feduchi, Pep Fajardo, Nicole Gagnum, Montse Gomis, Nobuko Kihira, Antoni Llena, Robert Llims, Xavier Mariscal, Marcel Mart, Igor Mitoraj, Josep Niebla, Perico Pastor, Carlos Pazos, Enric Pladevall, Humberto Rivas, Rogen, Roque, Gino Rubert, Susana Solano, Philip Stanton, Tharrats, Montserrat Torres, Llus Vents, Vaccaro i Mateo Vilagrasa.

La recaptaci que sobtingui de la venda es destinar de manera ntegra als projectes cientfics que impulsa la Fundaci Pasqual Maragall per a la detecci preco i la prevenci de la malaltia dAlzheimer.

Joan Miro, el gran creador - Exposicio prorrogada

Amb el ttol JOAN MIRO EL CREADOR hem preparat una exposici molt interessant amb litografies i gravats daquest gran artista de reconeixement internacional.

Presentem trenta peces dextraordinria qualitat, de diferents poques i formats. Aquest recull ha estat seleccionat meticulosament a fi de mostrar diferents composicions que amb linconfusible llenguatge mironi acapari ladmiraci dels colleccionistes i del pblic visitant.

El nostre desig es que sigui del seu grat i que la mostra limpacti i no el deixi indiferent. Cada exposici la preparem amb el mxim inters, per en aquesta ocasi ens hi hem esmerat i creiem que la illusi i lesfor que hi hem posat valia la pena per el resultat obtingut.

(Dolors Junyent Galeria d'Art )

JOAN MIRO, Litografies i Gravats fins el 25.02.2014

JOAN MIRÓ (1893-1983) VA NÈIXER A BARCELONA I JA DES DE MOLT JOVE VA INICIAR-SE EN L’ESTUDI DEL DIBUIX I LA PINTURA.

 

L’ANY 1918 CELEBRA LA SEVA PRIMERA EXPOSICIÓ INDIVIDUAL A BARCELONA. EL 1921 EXPOSA A PARIS I COMENÇA A VIURE ENTRE BARCELONA, PARIS I MONTROIG, ON CREA LA FAMOSA “MASIA”.

 

EL 1928 EXPOSA PER PRIMERA VEGADA ALS ESTATS UNITS, A NOVA YORK. A PARTIR D’AQUEST MOMENT LES SEVES EXPOSICIONS ES CELEBREN DE MANERA CONTINUADA PER TOT EUROPA I NORD-AMÈRICA.

 

AVANÇAT A LA SEVA ÈPOCA AMB EL SEU PARTICULAR LLENGUATGE, ÉS L’ARTISTA QUE HA DOMINAT TOTES LES TÈCNIQUES: DES DE MURALS, ESCULTURA, PINTURA, GRAVATS I LITOGRAFIES.

 

 

LES OBRES DE MIRÓ ESTAN PRESENTS EN TOTS ELS MUSEUS DEL MÓN. GRÀCIES A LA SEVA GENEROSITAT, ELS CATALANS TENIM LA SORT DE TENIR LA FUNDACIÓ JOAN MIRÓ ON PODEM GAUDIR DE LES SEVES EXTRAORDINÀRIES CREACIONS.

 

ARTISTA DE RECONEIXEMENT INTERNACIONAL,  EN AQUESTA MOSTRA PRESENTEM UNA TRENTENA DE PECES DE DIFERENTS ÈPOQUES I FORMATS. 

Nova Visio de LArt Contemporani Xines

Presentem una exposició col·lectiva d'artistes contemporanis xinesos nascuda de la col·laboració entre Dolors Junyent Galeria d'Art de Barcelona i L-Art Gallery de Chengdu.

 

Fins al 27 de novembre, Dolors Junyent Galeria d'Art acollirà 13 artistes i 28 pintures seleccionades entre un jove però ja amb un alt perfil i reputació grup d'artistes. Una exposició delicada, amb el tema principal de la naturalesa que mostra el que està succeint en l'escena de l'art xinès actual.

 

 

 

 

D’aquesta manera volem apropar un art d’un país tan llunyà, tancat, desconegut però amb tanta força al públic i als col·leccionistes catalans, espanyols i europeus.

 

 

Artistes participants:
He Sen, Li Rui, Ma Lingli, Qian Jiahua, They, Xie Fan, Yang Mian, Yang Xun, Zhang Tianjun, Zhang Ya, Wang Jun.
I treballs de: Zhou Chunya, Gao Xia

 

Josep Tapir. Pintor de Tnger. Al MNAC fins el 14.09.2014

Al segle XIX la ciutat de Tànger es va convertir en font d’inspiració dels artistes que volien representar un món oriental exòtic. La majoria conegueren els seus carrers de passada i, en quasi tots els casos, les seves obres reflectiren una imatge epidèrmica que reproduïa els clixés habituals del gènere orientalista.

 

Josep Tapiró (Reus, 1836 – Tànger, 1913) en canvi, adquirí un compromís vital amb aquella realitat. L’any 1877, després d’haver viscut a Roma durant quinze anys i haver-se consolidat com a pintor aquarel·lista, s’instal·là al bell mig de la medina tangerina i hi ubicà el seu estudi.

 

 

Des d’aquest indret i al llarg de més de tres dècades, els seus pinzells immortalitzaren la vida tradicional i, sobretot, l’aspecte dels tangerins més pintorescos. Amb un estil virtuós, que aconseguia una versemblança extraordinària, convertia les seves imatges en veritables documents testimonials d’un món en retrocés davant la ràpida europeïtzació de la ciutat. (MNAC-Fragment)

JOAQUIM CHANCHO a TECLA SALA de l Hospitalet fins al 25.05.2014

Joaquim Chancho (Riudoms, Tarragona, 1943) es va donar a conèixer en l’escena artística a finals dels anys seixanta al costat d’altres artistes de la seva generació que a través de plantejaments postinformalistes i postminimalistes van perseguir mitjançant uns llenguatges que oscil•laven entre allò sígnic i allò geomètric, un territori propi que els permetés seguir avançant en la construcció d’un projecte personal, desplegant la pintura com a bandera.Servint-se de geometries progressivament mes orgàniques, Chancho ha creat un conjunt de trames i retícules que s’entrecreuen i que poden obrir-se i tancar-se, expandir-se, reduir-se, encadenar-se,superposar-se… 

 

El seu compromís amb la geometria li ha donat unes pautes que li permeten construir un mapa mental modular i seqüencial. Alhora, la seva dilatada dedicació al paper li va servir per a bolcar-se amb més llibertat sobre la tela, incorporant accidents, errors i dubtes. 

 

Cal destacar les seriacions i variacions, els desplaçaments, interseccions, desdoblaments, girs, multiplicacions, sumes i restes. Elements als quals cal afegir la materialitat del suport, la tactilitat de la mà, la tensió de la superfície pictòrica, el protagonisme atorgat a l’escala i al format. I molt especialment a l’ús d’una gamma cromàtica pròpia, intensa i saturada, que constat que la paleta del pintor pot revelar-se com un component simbòlic de la seva personalitat. 

 

El Centre d’Art Tecla Sala proposa un corpus molt complet de les sèries recents de pintures sobre paper realitzades per Chancho en els darrers quatre anys, les quals mostren l’essència d’un gran artista. (teclasala.net)

Viatge a traves del blau: La Vida. Fins el 19.01.2014.

El Museu Picasso presenta, fins el 19 de gener del 2014, l’exposició Viatge a través del blau: La Vida.

La mostra està organitzada pel Museu Picasso amb la col·laboració del Cleveland Museum of Art.

 

Els resultats de l’estudi exhaustiu realitzat pel Museu de la pintura de la seva col·lecció Terrats de Barcelona

(Barcelona, 1903) han posat de manifest l’estreta relació entre una imatge subjacent –que representa a

una parella nua– i altres dibuixos de la col·lecció del mateix període, així com les coincidències cromàtiques

amb pintures de finals del 1901. Pel que fa a la representació de la parella, és tracta d’un tema

recurrent en la producció de Picasso dels anys 1902–1903 que conclourà magistralment amb la gran obra

La Vida, realitzada a Barcelona al 1903 i actualment una de les obres destacades del Cleveland Museum of

Art.

 

L’exposició es presenta amb l’objectiu d’establir les connexions entre La Vida, els dibuixos relacionats amb

aquesta obra que formen part de la col·lecció del Museu i la imatge amagada sota la pintura Terrats de

Barcelona. La proposta, que té un caràcter tècnic, presenta el material científic obtingut durant el procés

d’estudi realitzat pel Departament de Conservació Preventiva i Restauració del Museu Picasso.

(Museu Picasso. Barcelona) 

 

Lluis Marsans i Xavier Valls a l Espai Volart2 de Barcelona

La Fundacio Vila Casas presenta  aquesta mostra fins el 15 de Desembre de 2013. 

 

Luis Marsans. La imatge apareguda.

 

La planta baixa de l'Espai Volart 2 dedica una exposició al pintor català Luis Marsans (Barcelona, 1930). La mostra comissariada per David Mur aplega esbossos, dibuixos i pintures que conformen aquesta exposició, "parlen –en veu del seu comissari– poèticament del treball de tota una vida dedicada a la creació d'un instant prodigiós". És aquest instant, "suspès fora del temps, en què l'home es meravella davant de la imatge apareguda" i és precisament aquest aspecte el que ha esdevingut leit motiv de la mostra.

 

Xavier Valls. Sotto voce.

 

L' atemporalitat pictòrica  de Xavier Valls arriba a l'Espai Volart 2.

 

La planta soterrani de l'Espai Volart 2 acull el treball del pintor català resident a París, d'ençà de la dècada dels 50, Xavier Valls (Barcelona, 1923-2006). Glòria Bosch, curadora de la mostra, ha plantejat un recorregut que defuig qualsevol intent de classificació cronològica per a plantejar, a través d'una selecció de 24 obres –que pertanyen a les etapes d'Horta i París- l'essència intemporal del seu treball. La mostra recull obres cabdals de la seva dilatada trajectòria i estableix paral·lelismes amb d'altres disciplines artístiques, com ara la música, que esdevingueren vitals en el procés creatiu de la seva producció. (Fundacio Vila Casas)

 

"Yo Picasso. Autoretrats". Exposicio al Museu Picasso de Barcelona. Fins el 01.09.2013

El Museu Picasso de Barcelona presenta fins l’1 de setembre del 2013, «Yo Picasso. Autoretrats». La mostra, que compta amb el patrocini d’Endesa, està organitzada i produïda pel Museu i és el resultat del procés de treball que, durant més de tres anys, han realitzat els seus comissaris: Eduard Vallès, especialista en Picasso, i Isabel Cendoya, coordinadora d’exposicions del Museu.

 

Aquesta proposta aborda, per primera vegada aspectes tan importants en la producció de l’artista com són l’autoretrat i l’autorepresentació, i suposa, a la vegada, un merescut homenatge a Pablo Picasso l’any que se celebra el 50è aniversari de la inauguració del Museu Picasso de Barcelona. (Museu Picasso. Barcelona)

 

Exposicio d'EDUARDO ARROYO fins el 06.10.2013 al Museo de Arte Abstracto Espaol Cuenca. Fundacion Juan March.

En el Museo de Arte Abstracto Español de Cuenca Fundacion Juan March, s'esta fent l'exposicio EDUARDO ARROYO: RETRATOS Y RETRATOS. Son 33 pintures i dibuixos i 8 escultures d'aquest artista de renom internacional. La mostra la podreu veure fins el 06.10.2013.

 

(Text disponible en castella)

 

Las 33 pinturas y dibujos y las 8 esculturas que integran esta muestra, pertenecientes a distintas colecciones públicas y privadas españolas e internacionales, conforman una galería de retratos —algunos de ellos conocidos, otros rigurosamente nuevos—; de personajes de la historia nacional e internacional: figuras históricas como Isabel la Católica; figuras de la vida pública, que van desde Napoleón a la Reina de Inglaterra pasando por Carmen Amaya; escritores como Franz Villiers; boxeadores como Marcel Cerdan; poetas como Hölderlin; pintores como Soutine, Van Gogh, Rembrandt o Richard Lindner o santos mártires como San Sebastián... y también el propio pintor. (Fundacion Juan March)

Gracies a l'interes generat per l'exposicio d'Antoni Clav, es prorroga fins al 28 de juny. Aprofitem per informar-vos que els dissabtes de juny la galeria tanca.

Fins el 30 de Maig. L' Abstraccio d'Antoni Clave.

L'Abstracció d'Antoni Clavé a la Galería Dolors Junyent de Barcelona

La Galería Dolors Junyent incorpora noves obres d'Antoni Clavé a la seva exposició i prorroga la mostra amb peces noves del pintor i escultor català.

 

 

(Text disponible en castellà) 

 

 

Barcelona, 06 de mayo de 2013.-Antoni Clavé está considerado una de las grandes figuras del arte de la segunda mitad del siglo XX. Gran defensor de la renovación y la libertad creativa, su itinerario está marcado por el carácter polifacético de su creación que abraza ámbitos tan diversos como la pintura, escultura, grabado e ilustración.

 

De inicios figurativos con influencias tanto de clásicos como El Greco o Velázquez, como de artistas vanguardistas, entre los que destacan Picasso y Miró, evoluciona, pasando por diferentes etapas, hacia la abstracción. La sala de exposiciones de la Galeria Dolors Junyent de Barcelona, expone hasta el próximo 30 de mayo, la muestra representativa que rinde homenaje y conmemora el centenario del nacimiento de este pintor y escultor catalán.

 

La exposición recoge una selecta muestra de obras realizadas entre los años 40 y 80. A esta exposición de 28 obras, que tienen una historia individual y una entidad propia, hay que sumarle la incorporación de nuevos óleos de los años 60. En París Clavé, se inspira inicialmente en la modernidad francesa, pero sorprendentemente en la que estaba menos de moda en aquel momento: en el intimismo dels Nabís, de Bonnard y Vuillard. Uno de los temas de paisaje Au Luxembourg, lo sitúan en este momento.

 

Por otro lado, la popularidad barroca y real de los personajes de los juegos de cartas antiguos marcaron también esta etapa, en la que utilizaba el collage como elemento incorporado a la fastuosidad pictórica. Ejemplo de excelentes piezas de esta exposición son los dos Roi à la pipe (1959 i 1960).

 

Más adelante, a la colección “A Don Pablo” en homenaje a Picasso, realizada entre l98l y l985, Clavé relee imágenes provenientes de sus grabados y se desvelan recuerdos sobre el gran maestro que tanto admiró.

La galeria Dolors Junyent ret homenatge a Antoni Clav amb una exposici de 28 obres

  • La galeria inaugurarà del 4 de març al 30 de maig l'exposició “Homenatge a Antoni Clavé”.
  • Una mostra de 28 obres per retre homenatge a l'artista i commemorar el centenari del seu naixement.


Barcelona, març 2013.- Coincidint amb el centenari del naixement de l'artista, la galeria Dolors Junyent, especialitzada en mestres de la pintura i escultura dels segles XIX-XX, avantguardes històriques i artistes contemporanis de prestigi internacional, inaugurarà del 4 de març al 30 de maig l'exposició “Homenatge a Antoni Clavé”.

L'autor, pintor, escultor, gravador, il·lustrador i escenògraf, és una de les grans figures de la pintura d'aquest segle. D'inicis figuratius evoluciona, passant per diferents etapes, cap a l'abstracció. Clavé, ha dominat totes les tècniques i expressions plàstiques experimentant en cadascuna d'elles i deixant una petjada tan personal que són inconfusibles.

 

 

 

Obra: El Embarcadero

Tècnica:Oli sobre taula.

Mesures:38 x 46 cm

Any:1945


Obra: Ankos y mancha negra

Tècnica:Oli sobre llenç.

Mesures:130 x 162 cm

Any:1987

Amb una extraordinària selecció de 28 obres, l'exposició s'iniciarà en els Espais A i B de la galeria, amb peces dels anys quaranta i li seguiran peces amb Reyes i Guerrers dels anys cinquanta i seixanta. El recorregut es conclourà amb obres de gran qualitat dels anys setanta i vuitanta. Clavé ha estat i contínua sent un dels grans creadors catalans que, per la seva aportació al món de l'art, sempre ha gaudit del reconeixement internacional, altament merescut. En les diferents etapes de la seva creació i sempre en constant evolució, la seva obra té un llenguatge propi que ho distingeix d'altres autors.

 

 

 

“Antoni Clavé ens ha deixat un llegat artístic i cultural que perdurarà al llarg de la història. Les persones que estimem l'art sempre li estarem agraïts per tenir l'oportunitat de seguir admirant cadascuna de les seves creacions”, comenten des de la galeria.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps