Artistes +


Horari

Genovart - Ref 4339

 - Ref 4339
 
Oli sobre tela
Signada
50 x 65 cm
1991

Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Jaume Genovart Llopis (Barcelona, ​​1941 - 1994)

Nascut d’un linotipista i fill d’un llibreter, va créixer en un món de l’escriptura i la passió pel gràfic, la cal·ligrafia i el paisatge, elements característics de la seva obra.

Començat els estudis d’Arts i Oficis i Ciències Econòmiques, els va abandonar per dedicar-se a la pintura, a la qual es va dedicar incondicionalment.

Autodidacte, es va iniciar en l’expressió plàstica cap al 1963. El seu estil va assimilar influències expressionistes i surrealistes, a partir de les quals va evolucionar cap a una abstracció lírica de gestos cal·ligràfics i signes de ritmes dinàmics, arabescs, lletres i figures lineals en tintes planes de colors amb un toc musical. tocar. un efecte més dependent de l’espontaneïtat del traç que del color mateix, una idea plàstica que caracteritza la seva obra.

A partir de 1972, després de la seva primera exposició a Barcelona, ​​exposa regularment a les galeries més prestigioses d’Espanya i Alemanya. Apassionat de l’espai i del paisatge, va passar per una fase de pintura còsmica, paisatges astronòmics i espacials carregats d’agressivitat i violència ("Potser massa violència", deia Fernando Zóbel). En aquella època va començar a col·laborar habitualment a la premsa i va fer portades per a diverses publicacions i llibres. A finals dels anys seixanta comença la seva etapa més important pel que fa a les exposicions. Va participar en nombroses exposicions internacionals a diversos països europeus, Amèrica i Àsia.

A partir de 1980, Jaume Genovart s’apropa a un paisatge més clàssic. Va ser llavors quan l’escriptura va reforçar el seu valor i es va convertir en l’element definitori de la seva obra.

La característica de Genovart és la seva brillant originalitat en el tractament d’una tècnica tan difícil com és la pintura sobre paper imprès (documents antics, pentagrames).

Va representar Espanya a la Biennal de São Paulo, a Rijeka, a la Triennal de Nova Delhi i a Alexandria.

La seva pintura i els seus paisatges irreals són fàcilment reconeixibles pels seus gestos i color, així com pels signes, lletres i números.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps