Artistes +


Horari

Gimeno - Ref 2798 Bosc de Can Feu. Sabadell

 - Ref 2798 Bosc de Can Feu. Sabadell
 
Oli sobre tela
Signat
49 x 69 cm
CertificatPreu: Consultar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE FRANCESC GIMENO ARASA: Tortosa, 1858 - Barcelona, 1927 Pintor i dibuixant català. De caràcter esquerp i apartat dels cercles artístics del seu temps, va desenvolupar un estil realista propi, caracteritzat pels traços decidits i contundents.

En la seva producció artística destaquen sobretot els autoretrats, aproximadament uns dos-cents, que el situen en un lloc d’honor en la historia del gènere al costat de Rembrandt i Van Gogh. A diferència del que passa en Rembrandt i Van Gogh, els autoretrats de Gimeno no presenten continuïtat amb la resta de les obres de l’artista; s’aparten amb força de la resta de retrats i dels paisatges i constitueixen una sèrie autònoma i dramàtica. L’historiador de l’art Francesc Miralles, gran defensor d’aquesta faceta de Gimeno, escriu "Els autoretrats de Gimeno no tenen punts de contacte amb els retrats que feia a la família: entre ells existeix la diferència que hi ha entre la incasable força de l’esperit, la força del convenciment interior i l’acceptació irremeiable de la circumstància quotidiana que no ofereix altra possibilitat que la d’abandonar-se físicament". També destaquen els paisatges i els retrats de persones del seu entorn.

Gimeno sempre va pintar allò que tenia al seu voltant: els seus familiars, els carrers per on passava (inclosos els suburbis), unes gallines, una natura morta casolana, el seu propi rostre, etc. Aquesta tria temàtica converteix la seva obra en una crònica social de les capes més desafavorides de la Catalunya de principis del segle XX. En aquest sentit, Gimeno és l’antítesi del Ramon Casas cronista de la burgesia barcelonina.

L’any 2006 el Museu Nacional d’Art de Catalunya va organitzar una gran exposició titulada "Francesc Gimeno, un artista maleït". El MNAC, el Museu de Montserrat i el Museu del Prado a Madrid, entre d’altres, presenten obra seva.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps