Artistes +


Horari

Guinovart - Ref. 638 Terra i Ocell I

 - Ref. 638 Terra i Ocell I
 
Gravat XXXI / L
Firmat i numerat
74 x 85 cm
2004

Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

Guinovart es caracteritza per la seva contundència expressiva i per les constants de traç, gest i color que defineixen el seu agitat i original món interior.

Va néixer a Barcelona l’any 1927.

El 1948 Guinovart va realitzar la seva primera exposició a les Galeries Syra de Barcelona, consagrant-se completament a la pintura a partir de 1951. L’any 1952, després d’haver contactat amb el Grup Dau a la Set -en la il·lustració d’alguna de les revistes de la qual va arribar a col·laborar-, va obtenir una beca per estudiar a París. A la seva tornada, es va dedicar activament a la realització d’encàrrecs d’art mural, decoracions i figurins per a obres teatrals, treballs d’il·lustració, disseny de cartells, etc. Entre les seves creacions escenogràfiques destaquen les d’obres de Federico García Lorca com "Bodas de Sangre", i entre les seves il·lustracions les del llibre de Poesies de Salvat Papasseit.

Des de 1948 es van succeir les seves exposicions a Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, València, París, Nova York, Basilea, Chicago i d’altres ciutats europees i americanes. Guinovart també va participar a la Biennal Hispanoamericana, la Biennal de Venècia i altres Trobades internacionals d’art d’avantguarda.

Guinovart s’inicia en la tècnica del gravat i realitza diverses edicions de litografies i aiguaforts. També realitza diversos muntatges tridimensionals, com el titulat "contorn-extorn", presentat el 1978 i donat després al Museu d’Art Modern de Barcelona.

La seva obra evoluciona a partir d’una interessant etapa figurativa, amb influències surrealistes i cubistes. Els corrents abstractes i l’informalisme obren noves perspectives en la seva estètica i comença a incorporar en el seu treball recursos d’una manipulació lliure de la matèria i de l’objecte: estructures de fusta cremada, bidons, objectes de rebuig, caixes, revestiments policroms, signes, etc., generant-se així un diàleg entre l’expressió plàstica i subjectiva i el seu entorn vital, els seus símbols, els seus fantasmes i les seves contradiccions.

Guinovart es caracteritza per la seva contundència expressiva i per les constants de traç, gest i color que defineixen el seu agitat i original món interior. Tant a la seva obra de taller com en els seus espectaculars muntatges o escenografies es combinen llenguatges expressionistes i lírics.

Josep Guinovart va morir el 12 de desembre de 2007, als 80 anys.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps