Artistes +


Horari

Matilla - Ref 1795 Costa Brava

 - Ref 1795 Costa Brava
 
Oli sobre tela
Signat i datat
100 x 115 cm
1923
Certificat

Preu: Consultar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA: (Disponible en castellano)

Segon Matilla i Marina (Madrid, 1862 - Teià, Barcelona, 1937) va ser un pintor nascut a Madrid i establert i format a Catalunya.

Va cursar estudis de Belles Arts a la Llotja de Barcelona sota la direcció d’Antoni Caba. Especialitzat en la pintura de paisatges i marines, amb una clara predilecció pels capvespres a la manera d’Eliseo Meifren.
Va participar en l’Exposició Internacional de Barcelona de 1891, on va ser distingit amb un Diploma Honorífic, i també en les de 1894, 1896 i 1898; va participar igualment en les Exposicions d’Art de Barcelona de 1918 i 1919, en el Saló de París de 1897.

Va exposar individualment a la Sala Pares de Barcelona el 1914, amb un total de cent cinquanta obres entre retrats, paisatges i marines. També el 1915, al Saló Vilches de Madrid, on es van vendre totes les obres exposades. El Museu d’Art Modern de Madrid va adquirir dos retrats i algunes marines.
Durant aquesta època, una gran part de la seva producció va ser exportada a Amèrica.

Va destacar com a excel·lent retratista, mostrant-se molt eficaç en el domini de la tècnica, tot i que van ser els seus paisatges i marines els que li van donar fama.
Entre els seus deixebles, cal destacar el seu nebot, el pintor Joaquim Terruella, i el no menys important pintor Antoni Rosell Altimira, tots dos catalans.

La seva obra es troba en diferents museus, entre els quals el Museu del Prado de Madrid o el Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona, així com en importants col·leccions privades internacionals.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps