Artistes +


Horari

Pazos

1

Irònic, crític i original son tres adjectius que defineixen la figura de Carlos Pazos. Alhora el seu treball aglutina una forta carrega poètica i una estètica kitsch, sovint fent referència a la infància i a temps passats.

BIOGRAFIA DE CARLOS PAZOS:
Barcelona, 1949
Va estudiar Arquitectura i pintura a l’Escola Eina de Barcelona.

Les seves obres fan referència constant a la infància i als temps passats. Alhora el seu treball aglutina una forta càrrega poètica juntament a una estètica inocent i ’kitsch’, fent protagonistes objectes i imatges, que Pazos acumula i barreja. Els títols de les obres intervenen com jocs semàntics amb els elements que les integren, de manera que la inferència d’uns i altres reforcen la càrrega conceptual de les obres.

L’artista juga, reinterpreta i transforma irònicament. En aquest sentit, ús interessant recordar les declaracions de Pazos amb motiu de la concessió del Premi Nacional d’Arts Plàstiques l’any 2004, quan va declarar: "Per mi la vida ús un collage. La tallo i enganxo de la mateixa manera que faig amb les imatges o els objectes. M’agrada el collage perquè ús un llenguatge ràpid, directe i amb menys prejudicis. Ademes, crec que continuar emplenant el món de nous objectes i imatges ens atabala i ens impedeix veure el moment".

En el treball de Carlos Pazos resulta quasi impossible separar la seva faceta d’artista de la de col.leccionista d’objectes.

PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps