Artistes +


Horari

Serra - Ref 2568

 - Ref 2568
 
Oli sobre cartro
38 x 45,5 cm
FirmadoPreu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+


BIOGRAFIA DE FRANCESC SERRA:
Francesc Serra Castellet. Barcelona 1912 - Tossa de Mar (Girona) 1976.
Aquest pintor català va passar la seva infància i joventut a Granollers. Malgrat que va freqüentar el Cercle Artístic de Sant Lluc i va assistir a l’escola de Llotja una breu temporada, se l’ha de considerar autodidacte.

Al començament va treballar com a dibuixant publicitari i retratista i va col·laborar amb publicacions literàries de Granollers.

L’any 1933 va presentar la seva primera exposició individual a la Sala Pares de Barcelona. En aquesta ciutat exposarà posteriorment amb regularitat en diverses galeries, especialment a la Sala Gaspar. També va donar a conèixer la seva obra en importants exposicions col·lectives, certàmens artístics i Salons de Primavera. Va obtenir, entre altres premis, la medalla de Plata de 1943 de pintura i al 1953 de dibuix i la d’Or al 1957 de l’Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid, la medalla de Plata del Certamen de "Sant Jordi" de 1951 i la medalla d’Or del mateix Certamen de l’any 1953, així com la Medalla d’honor del Reial Cercle Artístic i el Premi atorgat per l’Ajuntament de Barcelona al 1960.

La temàtica de la seva pintura és principalment la figura femenina. Figures d’esquena, de perfil, assegudes, dretes, en moviment, etc. En l’obra de Francesc Serra, com admirador de Degas que va ser, s’evidencia una gran influència d’aquest artista francès. De manera ocasional també va dur a terme paisatges urbans, com les obres realitzades a París, exposades al 1953. Aquest mateix any va publicar el seu assaig "L’aventura de l’Art Contemporani" on defensava l’estètica figurativista tradicional enfront de l’excés de les avantguardes.

La paleta de Francesc Serra és càlida, entonada, refinada i de tons suaus. De traç ferm i segur, els seus dibuixos i olis mostren una gran elegància i saber fer. Un senzill moment quotidià el transforma com si res en una obra de gran bellesa i plena de sensacions, creant alhora una atmosfera especial.

L’obra de Francesc Serra està representada en el MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Col·lecció Fundacion Mapfre i la Fundacion Amyc, entre d’altres. També figura en col·leccions publiques i privades de Barcelona, Madrid, Bilbao, València, Londres, Milà, Roma, Florència, Pàdua, París, Lió, Zuric, Lausana, Frankfurt, Estocolm, Nova York, San Francisco, Chicago i Boston.

L’any 1977, un any després de la seva mort, la Sala Pares li va dedicar una exposició d’homenatge.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps