Artistes +


Horari

Torner - Ref. 2486 En una noche oscura

 - Ref. 2486 En una noche oscura
 
Gravat 25 / 75
Firmat, numerat i datat
65 x 59.5 cm
1991

Preu:Comprar
  • Compartir
  • mail
  • Share on Google+

BIOGRAFIA DE GUSTAVO TORNER:

Pintor i escultor nascut a Cuenca el 1925.
Torner treballa com a Enginyer Tècnic Forestal fins al 1965, any en què decideix dedicar-se plenament a la pintura. De formació autodidacta, el 1941 realitza làmines de botànica per a la Flora Forestal de Espanya, on ja mostra les seves extraordinàries habilitats com a dibuixant.

Després de viure uns anys a Terol es trasllada a Cuenca el 1951. El 1956, Torner coneix al pintor Fernando Zóbel, amb qui l’unirà una profunda amistat. Entre 1963 i 1966, juntament amb el també pintor Gerardo Rueda, col·labora en la formació i instal·lació del Museu d’Art Abstracte Espanyol creat per Zóbel a Cuenca.

Una especial sensibilitat cap a la natura apareix en una sèrie de fotografies de fragments d’escorces d’arbres, roques, molses, fulles, etc., que realitza el 1955. Des d’aquests anys, la seva obra s’endinsa en l’abstracció amb una sèrie de paisatges de textures denses que cap el 1958 es converteixen en composicions dividides horitzontalment en dues parts, on juga amb diferents textures i materials (rugós - llis, plaques metàl·liques,...), plenes d’evocacions al paisatge i a la natura conquensenca.

Gustavo Torner és difícil d’encasellar en una sola disciplina. També treballa l’escultura monumental, que realitza generalment per encàrrec i per a llocs concrets.

Amb el pas dels anys, la seva pintura evoluciona cap a una abstracció constructivista. La seva activitat com a pintor i escultor la combina amb la realització d’escenografies i figurins de teatre i òpera, el disseny d’exposicions per a la Fundació Juan March i la reestructuració de les noves sales del Museu del Prado.

A Cuenca, col·labora el 1977 amb l’equip que prepara el Pla General d’Urbanisme de la ciutat i participa en el disseny de les noves vidrieres de la catedral que s’instal·len el 1991.

El 1987 el govern espanyol li atorga a Torner la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i el 1992 és nomenat membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

Altres obres

1
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google Maps