Artistes


Horari

Serra

1

BIOGRAFIA DE FRANCESC SERRA:
Francesc Serra Castellet. Barcelona 1912 - Tossa de Mar (Girona) 1976.
Aquest pintor catala va passar la seva infantesa i joventut a Granollers. Malgrat que va frequentar el Cercle Artistic de Sant Lluc i va assistir a l'escola de LLotja una breu temporada, se l'ha de considerar autodidacte.

Al començament va treballar com a dibuixant publicitari i retratista i va col.laborar amb publicacions literaries de Granollers.

L'any 1933 va presentar la seva primera exposicio individual a la Sala Pares de Barcelona. En aquesta ciutat exposara posteriorment amb regularitat en diverses galeries, especialment a la Sala Gaspar. Tambe va donar a coneixer la seva obra en importants exposicions col.lectives, certamens artistics i Salons de Primavera. Va obtenir, entre altres premis, la medalla de Plata de 1943 de pintura y al 1953 de dibuix i la d'Or al 1957 de l' Exposicio Nacional de Belles Arts de Madrid, la medalla de Plata del Certamen de"Sant Jordi" de 1951 i la medalla d'Or del mateix Certamen de l'any 1953, aixi com la Medalla d'honor del Reial Cercle Artistic i el Premi atorgat per l'Ajuntament de Barcelona al 1960.

La tematica de la seva pintura es principalment la figura femenina. Figures d'esquena, de perfil, assegudes, dretes, en moviment, etc. En l'obra de Francesc Serra, com admirador de Degas que va ser, s'evidencia una gran influencia d'aquest artista frances. De manera ocasional tambe va dur a terme paisatges urbans, com les obres realitzades a Paris, exposades al 1953. Aquest mateix any va publicar el seu assaig "L'aventura de l'Art Contemporani" on defensava l'estetica figurativista tradicional enfront l'exces de les avantguardes.

La paleta de Francesc Serra es calida, entonada, refinada i de tons suaus. De traç ferm i segur, els seus dibuixos i olis mostren una gran elegancia i saber fer. Un senzil moment quotidia el transforma com si res en una obra de gran bellesa i plena de sensacions, creant alhora una atmosfera especial.

L'obra de Francesc Serra esta representada en el MNAC Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Colección Fundacion Mapfre i la Fundacion Amyc, entre d'altres. Tambe figura en coleccions publiques i privades de Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia, Londres, Mila, Roma, Florencia, Padua, Paris, Lyon, Zurich, Lausanne, Frankfurt, Estocolm, Nova York, San Francisco, Chicago i Boston.

L'any 1977, un any despres de la seva mort, la Sala Pares li va dedicar una exposicio d'homenatge.

Enllaços

A la Galeria disposem de mes OLIS, AQUAREL.LES i DIBUIXOS d'aquests artistes
PAYPAL
MRV
Facebook  Twiter  Pinterest  Google+  Google Maps  Blog